Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

 

У Тернополі триває санітарна обрізка дерев та видалення тих, які є сухі, хворі або пошкоджені. Такі дерева несуть небезпеку для тернополян. При сильному вітрі, під вагою снігу дерево може покалічити дорослого чи дитину,  розтрощити автівку чи обірвати лінії електропередач.

З іншого боку ці санітарні роботи є порятунком для дерев, - поснюють комунальники та Державна екологічна служба.

Комунальники спланували обрізку дерев ще восени

Саме санітарна обрізка дерев допомагає зупинити захворювань з уражених гілок на здорові.

Восени комісія обстежує тернопільські парки і визначає дерева, які несуть небезпеку. Це сухостійні дерева, у яких є стовбурна гниль або ж підірвана коренева система. Цією роботою займається підрядник. 

Санітарне обрізання і видалення дерев проводять лише у міжвегетаційний період. Цього вимагають Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах України, Закон України «Про благоустрій населених пунктів» та Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах. 

Замість зрізаних дерев навесні будуть висаджені нові, але не обов’язково, що у тому самому місці.

Екологи наполягають: санітарна обрізка рятує насадження

За даними Державної екологічної служби, обрізка є потрібною для активного росту дерев та чагарників. Вона врівноважує баланс живлення, особливо для молодих, пошкоджених або хворих дерев, і додає кроні естетичного вигляду. Після обрізки на деревах виростають нові гілочки, значно підвищується імунітет до хвороб. Тобто санітарна очистка – це порятунок дерев.

Під час догляду за деревами застосовують різні види обрізування: формувальне, санітарне та омолоджувальне.

Формувальну підрізку дерев проводять для збереження форми дерева чи чагарника: колоноподібної, конусоподібної, кулеподібної чи інших.

Санітарну підрізку виконують, щоб позбутися старих, хворих, сухих і пошкоджених гілок, а також гілок, спрямованих всередину крони або зближених одна з одною. Обрізують також пагони, які відходять від центрального стовбура вгору під гострим кутом, щоб уникнути їхнього обламування.

Омолоджувальна підрізка застосовується на старих деревах, які не ростуть. Така підрізка стимулює новий приріст, збалансовує плодоношення.

Таким чином, санітарне обрізання дерев - це життєво необхідна процедура для дерев та чагарників міста. Правильна та вчасна обробка дерев лише сприяє озелененню Тернополя. 

Офіційно: У 2019 році в парку ім. Т. Шевченка висаджено понад 1600 дерев та чагарників. Відповідно до «Схема озеленення міста», у Тернополі загалом заплановано створити 11 нових територій зелених насаджень. Загальна площа додаткового озеленення міста буде становити майже 59 гектарів. Загалом же, за словами міського голови Тернополя Сергія Надала, заплановано що до 40 % міста складатимуть зелені зони. У 2019 році в місті було висаджено близько 4000 дерев.

Віра Сотник

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.