Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопільщині спостерігається стрімке поширення коронавірусної хвороби. У районах нашої області кількість інфікованих йде на десятки, на Монастирщині навіть на сотні. Ситуація у Тернополі краща. Станом на понеділок 14 квітня в обласному центрі було виявлено 13 інфікованих (на кінець поточного тижня, станом на ранок 17 квітня вже 26 підтверджених випадків - прим.ТТ, на жаль)

. Нема впевненості, що ситуація такою ж залишиться. Однак Тернопіль, на фоні інших українських міст, є одним із найактивніших у заходах протидії епідемії.

Швидкі і обдумані дії — запорука ефективності

У Тернополі проводиться найбільше тестувань серед обласних центрів. Нещодавно було закуплено ще 3000 експрес-тестів на COVID-19. Коли в інших містах чекали і сподівалися, що тести надішле Київ, міський голова Тернополя Сергій Надал сам домовився про постачання експрес-тестів з-за кордону. Тому, коли в інших містах України тестувати людей лише починають, у Тернополі завершується комплексне тестування медичних працівників, водіїв громадського транспорту, кондукторів, всіх хто потрапляє у так звану «групу ризику».

«Тернопіль ще у лютому 2020 року почав готуватися до пандемії коронавірусу»

Виходячи з того, головна причина низького рівня інфікованих у Тернополі – саме жорсткий карантин і ефективна робота медиків. На центральному рівні карантинні заходи запроваджувалися вже після того, як вони діяли у Тернополі. Міський виконком ще у лютому 2020 року почав готуватися до можливої епідемії, коли у більшості українських міст вважали, що Україну ця біда омине. 

Тоді були виділені перші кошти на закупівлю необхідного медичного обладнання. Розпочався пошук засобів захисту, медикаментів та іншого обладнання. Через відсутність на Тернопільщині обласної інфекційної лікарні, до прийому хворих активно готувалися у лікарні швидкої допомоги та дитячій лікарні. До “офіційного” старту протиепідемічних заходів місто було готовим краще, ніж багато більш заможних регіонів України. 

Ще до ухвалення рішення про надбавки лікарям на рівні Києва, таке рішення ухвалили у Тернополі. З міського бюджету усім медикам задіяних у лікуванні хворих на COVID-19, надали 10 000 грн доплат. Протягом останніх двох місяців місто сумарно виділило на боротьбу з коронавірусом 60 млн гривень. Звичайно були недопрацювання, але медична система Тернополі працює, хворі одужують, лікарі захищені і мають належне обладнання.

Зайва бюрократія породжує катастрофу

У той же час на рівні області бачимо повну неготовність до епідемії. Медичні працівники Козівського та Монастирецього району Тернопільської області зверталися навіть до президента, що лікарні не готові до епідемії, що бракує навіть пробірок, не кажучи про засоби захисту та медичну техніку. Лікарні фактично «виживають» лише за рахунок допомоги волонтерів та обласного центру. Так, частина закуплених Тернополем швидких тестів на коронавірус була відправлена у районні лікарні. 

Ось ще одна цікава медична «новина» з області. Нещодавно кожен район Тернопільщини отримав по новенькій машині екстренної швидкої допомоги, але карети швидкої не виїжджають на виклики, а стоять, бо не було проведено тендер на закупівлю дизпалива.

У цей час обласна влада просить додаткових майже 25 мільйонів на отримання облдержадміністрації та на підвищення зарплати. Не медикам! А чиновникам облсної та райдержадміністрації! 

В той же час Тернопіль виділяє з власного бюджету 60 мільйонів для боротьби з вірусом. Як кажуть - відчуйте різницю. При цьому управлінські рішення обласного начальства часто є запізнілими. Тоді, як кажуть, що вже “горить”.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.