Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Відповідно до міжнародних зобов’язань в Україні триває процес переходу ефірного телевізійного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового DVB-T2. Це означає, що аналогове телебачення буде неодмінно вимкнено на заміну більш прогресивному цифровому стандарту, перевагами якого є висока якість телевізійного сигналу та більша кількість програм. Насамперед, відчують різницю у перегляді телепрограм саме телеглядачі ефірного телебачення, які сьогодні приймають телепрограми, використовуючи кімнатну, зовнішню або колективну антену.

Абонентів кабельного телебачення та власників супутникових антен зазначені зміни не стосуються.

З 2011 року в Україні багатоканальна цифрова телемережа у складі чотирьох мультиплексів МХ-1, МХ-2 , МХ-3 та МХ-5 працює у 166 населених пунктах. Після окупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та захоплення частини територій Донецької та Луганської областей цифрові канали працюють у 143 населених пунктах. У 2019 році мультиплекс МХ-1 розширено на 22 додаткові населені пункти. Цифровими передавачами для безкоштовного перегляду поширюється 28 загальнонаціональних телеканалів та до 4 регіональних телеканали у кожній з областей України.

ВПРОВАДЖЕННЯ ЦИФРОВОГО РАДІО В СТАНДАРТІ Т-DAB

В Україні повноцінно запрацював мультиплекс цифрового радіо. Важливою подією для розвитку галузі радіомовлення став пілотний проект впровадження наземного цифрового звукового мовлення в стандарті DAB+ у м. Києві з використанням частотного блоку в смузі частот 174 – 230 МГц.

Національна рада звертає увагу дистриб’юторів цифрового обладнання на необхідність постачання на український ринок приймачів для цифрового радіо у стандарті DAB+.

Розповсюдження сигналу здійснюється оператором телекомунікацій Концерном РРТ на 2 передавачах з синхронним режимом мовлення потужністю 1 кВт і 2 кВт. За підсумками конкурсів визначено 14 радіопрограм, які поширюватимуться в багатоканальній цифровій радіомережі: «Українське радіо» (ПАТ «НСТУ»), «Радіо «Промінь» (ПАТ «НСТУ»), «Радіо «Культура» (ПАТ «НСТУ»), «Країна ФМ» (ПрАТ «РК «ГАЛА»), «Просто радіо» (ТОВ «РАДІ.О»), «Радіо Маямі» (Підприємство «Радіокомпанія «Супер-нова»), «Hype radio» (ТОВ «Консенсус Медіа»), «Радіо Мейдан» (ТОВ «Телевізійна Компанія «АТЛАНТ-СВ»), «Радіо Марія» (ТОВ «ТРК «ІФ Медіа-Груп»), «Армія FM – військове радіо» (Центральна Телерадіостудія Міністерства Оборони України), «Бизнес Радио» (ТОВ «ТРК «Бізнес-радіо»), «DJ FM» (ТОВ «Українська радіо група»), «Power FM» (ПП «Компанія «Нова хвиля»), «ПРЯМИЙ FM» (ТОВ «Телеканал «ПРЯМИЙ»).

Реалізація проекту наземного цифрового звукового мовлення у Києві є своєрідним лакмусовим папером, що показав реальну зацікавленість слухача в отриманні інформації за допомогою цифрової технології DAB+. Національна рада планує впроваджувати цифрове радіомовлення в інших обласних центрах країни. 

ПРИЙОМ ЦИФРОВОГО СИГНАЛУ

Практичні поради громадянам для перегляду 32 цифрових телевізійних програм у стандарті DVB-T2

1. Цифрове наземне (ефірне) телевізійне мовлення в Україні здійснюється в стандарті DVB-T2.

2. Для налаштування приймачів та приймальних антен необхідно:
• мати телевізор з підтримкою стандарту DVB-T2 або спеціальну приставку цифрового наземного (ефірного) телевізійного мовлення з підтримкою стандарту DVB-T2.
В точці продажу необхідно звернутися до продавця-консультанта для попереднього налаштування нової приставки на прийом телевізійних каналів, які транслюються саме у вашій місцевості (тому бажано купувати приставку DVB-T2 в населеному пункті або районі, де ви живете). Ще одним способом налаштування приставки DVB-T2 є її налаштування із використанням антени сусідів, які вже користуються (дивляться) цифрові телевізійні програми у стандарті DVB-T2.

• Придбати приймальну антену з коефіцієнтом підсилення (зазвичай зазначається у паспорті на пристрій) не менше 10 дБ.

• Визначити візуально направленість приймальних телевізійних антен у ваших сусідів, які дивляться українські цифрові програми.

• Прикріпити приймальну антену на трубостійці на висоті не менше ніж 10 м, але для обов’язкового забезпечення прямої видимості – над прилеглими будівлями, розміщеними в напрямку передавача цифрового наземного (ефірного) телевізійного мовлення DVB-T2,  та домінуючими елементами рельєфу (насипами, деревами тощо).

Важливо! Використання активних приймальних антен з широкосмуговим підсилювачем, який встановлений на антені (типу «Польська» та подібні) неприпустиме, адже це призводить до створення радіозавад прийому цифрового телебачення для сусідніх домогосподарств.

Детальніше: https://www.nrada.gov.ua/tsyfrove-teleradiomovlennya

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.