Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Менеджер музикантів каже, що в них дозволу на використання мелодії ніхто не питав, а це означає, що Надал знову говорить неправду

На пішохідному переході навпроти памятника літаку при вході у парк Національного Відродження міська влада встановила новий світлофор. На 18 листопада заплановано урочисте введення в експлуатацію світлодіодного світлофора. Він технологічно є таким самим, як і біля універмагу, де інформація дублюється голосом, що дозволяє полегшити перехід через дорогу людям зі слабким зором і сліпим. Крім того, при дозволеному сигналі світлофора, грає приємна музичка групи "С.К.А.Й." - початок їхньої пісні "Best друг". Але чи має право влада використовувати пісню цієї групи, чи не порушуються тут авторські права музикантів, які є вихідцями з нашого міста? І чи знають про це самі музиканти? Питання залишається відкритим...
Крім того, представники міської влади, очевидно, не до кінця навіть орієнтуються в назвах вулиць, оскільки світлофор голосом диктора дозволяє перехід через вулицю Степана Бандери, хоча тернополяни знають, що це проспект.

Цю несуразність «ТТ» підмітив, а тому й написали про це, у четвер, 17 листопада. Цікаво, коли міський голова Тернополя Сергій Надал привезе у п’ятницю журналістів на урочисте відкриття, то що він буде їм говорити і як пояснювати такий казус? 
"Тернопільський тиждень"

А вже у пятницю, 18 листопада, цю тему підхопив і телеканал ІНТБ, про що і був відзнятий сюжет, який можна переглянути тут. Ось що журналісти написали про ситуацію, яку порушив саме "Тернопільський тиждень"

В Тернополі презентували два надсучасних світлофора. Один на пішохідному переході, навпроти пам’ятнака літаку. Інший в Петриках на вулиці Будного. Особливість нових регулювальників руху в тому, що коли загоряється зелене світло, автоматично включається музика. Мелодію для світлодіодного світлофора, що на мікрорайоні Східний, обрали з репертуару тернопільського колективу «СКАЙ», а саме їх пісню «БЕСТ ДРУГ».

Міський голова Тернополя Сергій Надал пояснив: «Обрано саме тому, що хлопці «СКАЙ» тернополяни, я думаю, що їм є приємно, що саме їх пісня тут лунає».

Сергій Надал зазначив, що самі хлопці з гурту «СКАЙ» не знають, про використання їхньої пісні на світлофорі. Міський голова переконаний, авторські права ніхто не порушував. Каже, претензій зі сторони музичного колективу не повинно бути.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Коли ми попередньо говорили з Олексієм про можливість використання їхньої творчості для Тернополя якби особливих заперечень в них не було».

Олексій Руденко, про якого говорив міський голова – це менеджер гурту «СКАЙ». У нього своє бачення цієї ситуації (телефоном): «Ні, не питав дозволу і в принципі в нашій державі це напевно так прийнято, нічого не питати і тим більше нічого не платити, якщо це якісь там права, інтелектуальна власність. коли це використовується для мас, то ненормально, це вже порушення».

Новий світлодіодний світлофор не лише показує, а й розказує пішоходам, що їм робити: чи стояти, чи переходити дорогу. Це полегшує життя людям із вадами зору. Та на тому ж таки регулювальнику «біля літака» диктор сповіщає неправильну інформацію. Назвавши проспект Степана Бандери – вулицею.

Саме так чути з гучномовця: «перехід через вулицю Степана Бандери дозволено», згодом лунає музика.

Але, це Сергій Надал знову назвав несуттєвою помилкою: «Пішоходу важливо, що йому дозволено переходити через дорогу в даний час і машина не заважає руху».

Окрім, того, що проспект Степана Бандери «охрестили» вулицею. Червоний чоловічок на світлофорі, який забороняє людям переходити дорогу, чи то втомився, чи перехилився. Міська влада, побачивши усі недопрацювання, пообіцяла виправитись.

Загалом, в Тернополі вже сім світлодіодних світлофорів. Сьогодні, в міськраді розробляють проектно-кошторисну документацію на встановлення ще шести таких же.

Коментарі  

 
+3 #13 агов 22.11.2011 07:06
Скаї забули вже певно про Тернопіль. їм тільки гроші в голові. придурки. на світлофорі вирішили заробити. стидно
Цитувати
 
 
-6 #12 пофіг 21.11.2011 19:24
штучна тема, нема на що більше уваги звертати... ех, журналісти...
Цитувати
 
 
+8 #11 Умка 20.11.2011 12:32
та мова про неправду - з відео ж чітко зрозуміло, що мер спробував збрехати - він сказав що при попередній домовленості заперечень з боку продюсера гурту не було, хоча сам прод.юбсер чітко сказава, що з ним про можливість використання мелодії не говорили. А ле мерцьо то в камеру зовсім інше казав, чи не итак?
Цитувати
 
 
+7 #10 Умка 20.11.2011 12:29
підтримую briz - якщо вже робити - то на совість, це перше. А друге - та це і є покликання ЗМІ - - озвучити проблему. От написали про це, телеканал на другий день відзняв сюжет, надал про це дізнався і пообіцяв виправити ситуацію. Так і повинно бути...
Цитувати
 
 
+4 #9 юрист 20.11.2011 12:29
Світлофор не показник у авторських правах, бо на мелодії ніхто не заробляє)))))
Цитувати
 
 
+4 #8 Briz 20.11.2011 12:24
Цитую Вася:
ще мені одна новина, придумали: світлофор щось там не те говорить. а ви подумали, скільки життів він може врятувати? незалежно, до речі, яка музика грає


За твоєю логікою у Тернополі потрібно озвучувати всі світлофори, причому негайно!
Якщо роблять якусь справу - то вже якісно. В даному випадку значних зусиль докладати не потрібно було. Наявний результат - банальна халатність.
Цитувати
 
 
+3 #7 Вася 20.11.2011 11:47
ще мені одна новина, придумали: світлофор щось там не те говорить. а ви подумали, скільки життів він може врятувати? незалежно, до речі, яка музика грає
Цитувати
 
 
+9 #6 дьома 19.11.2011 18:29
Антон повністю правий! Зараз голота намацала "тему" - земелька!!!!! А Камінський в теме конкретно. Забули свободівці, що гроші треба не красти з кишені тернополян, а чесно заробляти. Ой :oops: ,про що це я? Скоро звіт голови. На плакатах розвішано радісну новину. Там почуємо про досягнення..........
Цитувати
 
 
-5 #5 Feat_boy 18.11.2011 21:06
"... у четверг, 17 листопада." - це ваші журналісти більше на безграмотний пролетаріат подібні.
Цитувати
 
 
+10 #4 Умка 18.11.2011 12:19
до Рен - дивні ви, а при чому тут "любов" до надала, просто кажуть вам так я є. з Останнього - якщо мер з допомогою офіційного сайту міськради впарює тернополянам, що тіпа придбали суперсучасний автобус - то це що, правда? а коли на цьому сайті назвали цей же автобус 1995 року випуску "беушним", як і є, то це проста констатація факту. Якщо один з найбільших проспектів Тернополя називають вулицею - то це хіба не свідчення недолугості влади? то при чому тут "любов". Але якщо вам подобається коли вам лапшу на вуха вішають - то читайте просвободівські сайти, от і все
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.