Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Важливо. 

З 10 липня тернополянам для отримання соціальних послуг в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради більше не потрібно приносити довідки про зареєстрованих осіб в житловому приміщенні (про склад сім’ї) або довідку про реєстрацію місця проживання. Таке розпорядження підписав міський голова Сергій Надал.

Як це реалізують?

Відповідно до розпорядження, працівники управління соціальної політики отримали доступ до Реєстру громади та відтепер зможуть самостійно формувати відповідні Витяги з реєстру про зареєстрованих осіб у житловому приміщенні.

Що це означає для тернополян?

Такий крок пришвидшить для мешканців громади оформлення документів щодо призначення соціальних допомог, пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, адже тернополянам більше не потрібно звертатися за отриманням цих довідок до ОСББ або ЖЕКів. Таким чином, скасовану паперову тяганину в розмірі десятків тисяч довідок щороку при оформленні соціальних допомог, пільг і субсидій.

Для отримання яких послуг в управлінні соцполітики не потрібні такі довідки?

Для усіх, що надаються в управлінні соцполітики.

Конкретніше:

  • Допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.
  • Допомоги на дітей одиноким матерям.
  • Допомоги особі з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.
  • Допомоги особам, які не мають права на пенсію та інвалідам.
  • Допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.
  • Субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.
  • Адресної безготівкової допомоги з коштів місцевого бюджету.
  • Технічних та інших засобів реабілітації особам з інвалідністю.
  • Інших соціальних виплат і пільг.

Що робити, якщо в управлінні соцполітики все таки вимагають довідку?

Якщо ви зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади і ваші дані є в Реєстрі, проінформуйте про це начальника управління соцполітики за тел. 25-06-11 або пишіть у повідомленнях на фейсбук-сторінку Тернопільської міської ради.

Над чим працюють далі?

Тернопільська міська рада працює над тим, щоб подібну ініціативу реалізувати ще й у освітній сфері, що, у свою чергу, залишить у минулому необхідність оформляти тисячі довідок щороку й у сфері освіти.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.