Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Користуючись складною епідеміологічною ситуацією і літнім періодом уряд регулярно підвищує тарифи на газ та електрику

На місцях знижують тарифи 

За підсумками серпня “Тернопільміськтеплокомуненерго"згідно рішення виконкому Тернопільської міської ради знизило тариф на гарячу воду на 28 %. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал на своїй сторінці у Facebook. Намагання знизити тарифи для тернополян — це послідовна політика міської ради. Досягається таке зниження за рахунок заміни та вдосконалення обладнання. Загалом у енергетичній стратегії міста, реалізацію якої команда чинного міського голови розпочала ще десять років тому, закладена мета суттєвого зниження залежності міста від дорого імпортного газу за рахунок зменшення споживання і впровадження альтернативи. Місто намагається з усіх сил втримати ситуацію.

Уряд “втемну” підвищує тарифи 

Між тим уряд, користуючись тим, що місцеве самоврядування і населення займається подоланням наслідків карантину і нової хвилі епідемії коронавірусу — регулярно підвищує тарифи, як на газ, так і на електроенергію. При цьому прикривається ринковими реформами. Між тим, в Україні немає вільного ринку. Більшість газових трейдерів так чи інакше пов’язані з монополістом — НАК “Нафтогаз України”. Більше того компанії, які займаються доставкою газу (сумнозвісна друга платіжка) також підвищили вартість своїх послуг. При цьому, в порушення чинного законодавства, навіть не повідомили споживачів. Більшість цих компаній перебувають під контролем олігархів. Тож, попри обіцянки президента знизити тарифи одразу після парламентських виборів реальність інша. За останні два місяці ціна газу виросла на 70 % і це ще не межа. Більше того, в Україні найдорожча у Європі електроенергія, хоча урядовці на чолі з прем’єром Денисом Шмигалем продовжують повторювати мантру про “дешеві комунальні тарифи”. 

Українців фактично грабують

Адже їм продають надра, які згідно Конституції належать народу. Єдині, хто залишається у виграші — це олігархи, що контролюють монопольний ринок енергоносіїв, а також їхні прислужники на посадах керівників держкомпаній, які отримують мільйонні зарплати за наш кошт. Наприклад, керівник “Нафтогазу” Андрій Коболев, продаючи українцям їхній же газ, заробляє близько 47 млн грн на рік. 

Тож у той час, коли місцеве самоврядування намагається усіма способами зберегти тарифи доступними, коли пенсіонер збирає останні копійки, щоб заплати комуналку — уряду “нагріває” усіх українців в інтересах купки олігархів, та їхніх слуг топ-чиновників держкомпаній. При цьому прикривається “ринком”. 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.