Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В Тернополі є багато успішних жінок, які досягли вершин у своїх сферах діяльності. Фахові, творчі, талановиті, принципові, мужні та жіночі водночас.

Одна з таких, і без перебільшення, чи не найвідоміша, це керівник управління освіти та науки Тернопільської міської ради Ольга Петрівна Похиляк.

В освітній галузі працюють тисячі мешканців Тернополя: викладачі, вчителі, вихователі, технічні працівники тощо. А вони мають родини. Тому представляти Ольгу Петрівну більшості тернополян немає сенсу.

Та ми все ж вирішили порозмовляти з нею про маловідомі широкому загалу факти й події в її житті, які вже трохи призабулися, або ж раніше не були загальновідомі.  І пані Похиляк,  хоч і не дуже охоче, оскільки до уваги ЗМІ вона не те, щоб не звикла, просто почуває себе ніяково, коли доводиться розповідати про себе, а не про роботу. Та врешті люб’язно погодилася. За що їй вдячні.

ольга похиляк, фото, тернопільський тиждень     Наша розмова відбулася в робочому кабінеті Ольги Похиляк в післяобідню пору. Та не дивлячись на це,       секретар час від часу змушена була переривати нас, оскільки в приймальні постійно були відвідувачі, які   чекали на прийом або ж хтось телефонував з термінових питань.

   - Ольго Петрівно, наскільки знаю, ви ж, так би мовити, рекордсмен серед жінок міста, які тричі, повторюся   тричі, були наділені довірою громади представляти і захищати інтереси громади як депутат в Тернопільській   міській раді?

    -Так? Не знаю, якось не замислювалася над цим питанням…

    - Ну але це факт. І знаю, що довіру на окрузі вам висловлювали виборці щиро. Хоча вашими конкурентами за мандат були і потужні бізнесмени, «грошовиті мішки», і впливові керівники відомих підприємств?

    - Що було то було. Що ж, я вдячна людям за їхню довіру. І вірю, що не дала їм приводу засумніватися у   своєму виборі.

 - Цього разу ви балотуєтеся у депутати від команди ВО «Свобода». Чому прийняли таке рішення?

ольга похиляк, фото, тернопільський тиждень    - Знаєте, я вже 10 років працюю на посаді начальника управління освіти й науки ТМР. І всі 10 років поруч не   тільки з головою міськради Сергієм Надалом, а й з іншими свободівцями, керівниками відділів, управлінь,   депутатами. Я бачу результати нашої роботи. І я ними пишаюся. В нас є розуміння.

 - Ви в команді Сергія Надала. Зрозуміло. Як зрозуміло і те, що освітянська галузь чи не найпроблемніша.  Маю на увазі скандали в ЗМІ. Адже  з поширенням соцмереж кожен чимось ображений може «розпалити» інформаційне вогнище з будь - чого. Як ви до цього ставитеся?

 ольга похиляк, фото, тернопільський тиждень - Кожному своє, напевне. Стосовно Сергія Надала? Вже повірте мені – за 10 років співпраці я   переконалася, що освіта для Сергія Віталійовича в пріоритеті.  В нас є спільне розуміння того, що діти   – це ж наше майбутнє. Як би пафосно це не звучало. А тому подивіться на наші школи, садочки. Вони   розвиваються, стають кращими, безпечнішими, комфортнішими. І, це відомо всім, багато соціально   важливих і потрібних проектів втілено за ці роки. Міська рада з депутатами виділяла й виділяє кошти   на ремонти навчальних закладів, на модернізацію, енергоефективність, доплати педагогам. Ну, про це   можна багато говорити…

   - Тут я з Вами згідний. Але відійдемо від політики. Дозвольте запитати – у вас   двоє дітей. Чим вони займаються?

  - Вони вже не те, щоб діти, вони сформовані особистості, які самостійно   досягли успіху в житті й займаються улюбленими справами. Хоча ви праві,   для матері і в 10, 50 чи 70 років її дитина буде дитиною. Моя донька проживає   в Німеччині вже багато років. Вона модельєр одягу, має свою справу. Син   живе в Тернополі, успішний підприємець. Маю чудових внуків. Як мати – я   тішуся, що мої діти самодостатні і можуть себе реалізувати в житті. Я щаслива   матір в цьому плані…

   - Знаю від Ваших колег, що Ви ніколи не відмовляєте людям, які мають скрутне   матеріальне становище і приходять до Вас по допомогу?

   - Це надто особисте. Просто в житті дійсно керуюся словами «Життя дається    на добрі справи».

   - А ще мені розповідали, ба більше того, віднайшов у газетах ще за 2015 рік  її щиру подяку вам , що Ви безпосередньо опікуєтеся дівчинкою-сиротою вже багато років? І не  тільки нею однією? Її звати Аня і вона тоді сама вирішила Вам висловити слова вдячності публічно. 

    ольга похиляк, фото, тернопільський тиждень- Ну (сміється – прим.ред), вона з дівчинки вже виросла в дорослу 30-річну жінку, яка знайшла свій шлях в   житті. А   як не допомогти, якщо тобі Господь дав такі можливості і нагоду. Але знову ж таки – це надто особисте   і я б воліла на   цю тему не говорити.

  - Відомо також, що більше 20 років Ви підтримує та допомагає товариству сліпих «Біла тростина» й Асоціації   багатодітних сімей міста.

    - Так, це правда. З цими організаціями мене пов’язує давня дружба. Це люди, яким вкрай потрібна допомога,    але   подекуди вони про це і не скажуть. Тому і не залишаю їх поза увагою. Знаєте, чужої біди не буває.

    - Гаразд, розумію Вас. Як розумію і те, що Ви зайняті, оскільки бачу скільки у вас відвідувачів у приймальні. Тож я Вам   дякую за розмову  і   бажаю перемоги. На виборах в першу чергу, бо такі люди як Ви дійсно потрібні як депутати для тернополян.

  - І вам дякую за толерантну розмову. Нехай всім нам щастить!

 Розмовляв Віталій Гнатюк

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.