Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сергій Надал: «У кого закінчилася епоха бідності: в олігархів і уряду, які підвищили тарифи на газ і електрику для українців?»

Відразу два тарифи для населення: на газ та електроенергію підуть вгору вже у січні. Таким непростим стане початок нового 2021 року для українців.

«Замість ринку і конкурентної ціни, яку нам обіцяли, коли знімали державне регулювання ціни на газ, ми отримали олігархічну монополію», - про це говорить міський голова Тернополя Сергій Надал.

Міський голова переконує, після виборів очільники країни забули про свої обіцянки. Замість обіцяного ринку газу українці отримали чергове зростання та ще й під час опалювального періоду, коли використання газу найбільше.

«Центральна влада не чує людей і виконує завдання олігархів. Гроші звичайних українців лягають їм у кишені. Це цього ми чекали від нової влади, коли вони йшли на вибори? У мене запитання: у кого з олігархів, уряду закінчилася епоха бідності, як обіцяли слуги? У звичайних українців вона лише поглибилася».

Сергій Надал наголошує: «Попри постійне підвищення ціни на газ для комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» нам вдалося протягом усього року проводити перерахунок зі зниженням ціни на гарячу воду і тепло. І тариф, який затвердив виконавчий комітет Тернопільської міської ради залишився на рівні минулого року».

Кому це вигідно. Вигідна така ситуація виключно олігархічним власникам українських облгазів, - вважає Сергій Надал.

«Немає обіцяного ринку, бо є монополія «на трубу». Споживач не може змінити власника труби. З початку року ціна на розподіл газу лише зростає. Олігархи за рахунок людей заробляють подвійно. Раніше вони цей заробіток включали «в ціну газу», а тепер ще й у «транспортування». Так звана «друга платіжка» сформована за несправедливим та непрозорим тарифом. Туди включають «висмоктані з пальця «температурні коефіцієнти», а з боку держави немає жодних дій», - переконаний Сергій Надал. 

Що треба робити. На думку міського голови Тернополя, на ринку розподілу газу потрібно користуватися європейським досвідом.

«У цивілізованих країнах, де є «природна монополія», електро та газові компанії боряться за клієнтів, знижуючи ціну та умови доставки. Там є реальний, а не фіктивний ринок енергоносіїв. А в нас усі все бачать і мовчать».

Міський голова навів приклад, як у Тернополі вдається економити енергоносії.

«Вдумайтеся, держава доводить до такої степені ринок енергоносіїв, що міста мають адміністративним шляхом знаходити спосіб, щоб захищати людей. Встановлене протягом останніх п’яти років у Тернополі сучасне обладнання: насоси, котли, нові системи управління подачею тепла, заміна застарілої чотирьохтрубної системи подачі теплоносія на сучасну європейську двотрубну вже зараз дозволяє споживати теплокомуненерго на 40 % менше електроенергії і на 20 % менше газу, що напряму впливає на тариф. Подібні зміни мали б робити і власники облгазів. Тоді у них були б менші втрати і не було б потреби піднімати тариф, але така робота потребує стратегії та вкладень. Олігархи не хочуть платити. Їм простіше натиснути на уряд і підняти тариф», - вважає Сергій Надал.

Нагадаємо. У Тернополі, незважаючи на зростання ціни газу, протягом року послідовно знижували ціну на газ та гарячу воду завдяки впровадженим технологіям енергоефективності. Міський голова Тернополя Сергій Надал відкрито виступає проти впровадження так званої «другої платіжки» за розподіл газу, оскільки вважає тариф непрозорим та несправедливим.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.