Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Важливо

Уряд змусив Тернопільську обласну комісію з ТЕБ та НС не брати до уваги рішення Тернопільської міської комісії та впроваджувати посилені карантинні заходи в обласному центрі.

Пряма мова мера

Міський голова Тернополя, де відмовилися запроваджувати встановлені урядом додаткові карантинні обмеження 8 січня, Сергій Надал скаржиться на дії поліції, яка масово штрафує підприємців, що продовжили працювати.

«Нас змушують закрити місто», – написав він у фейсбуці.

«Центральна влада вчергове не почула думку тернополян. І попри рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поліція почала масово штрафувати підприємців. Хоча показники захворюваності свідчать: кількість нововиявлених хворих 8 січня – 36, 9 січня – 27. Ці показники значно менші, аніж були, наприклад, восени», – заявив він.

Ми стали заручником некомпетентної центральної влади

При цьому Надал додав: «У Тернополі воювати з поліцією ніхто не буде. Я не маю права ризикувати людьми і містом. Ми всі стали заручниками нав’язаних некомпетентних рішень влади. Я не можу ризикувати справами ні в чому не винних педагогів і директорів шкіл, працівників міської ради, а також зірваними планами тих батьків, чиїх дітей у понеділок планують не впустити до школи».

Уряд відмовився від європейської практики

Міський голова Тернополя переконаний, що рівень карантину на місцях має визначати саме місцева влада, яка володіє більшою інформацією та спостерігає за епідемією в динаміці.

«Ми зробили все, щоб Тернопіль працював з 8 січня у звичному режимі. Це звичайна європейська практика боротьби з пандемією. Коли саме місцева влада вирішує, який рівень карантину запроваджувати в громаді. Але наша пропозиція урядом не була підтримана. Я вважаю, що ситуація із захворюваністю на коронавірус у кожному місті різна. У Тернополі вона не є критичною, однак Кабінет Міністрів вимагає дотримання локдауну одночасно у всіх міста України», - підкреслив Сергій Надал.

Що буде працювати

«Наші школи змушують перейти на дистанційне навчання до 24 січня, але садочки для дітей будуть відкриті. Щодо підприємців: працювати у нашому місті можуть лише ті, робота яких дозволена постановою уряду», - підсумував міський голова Тернополя.

Нагадаємо

Поліція Тернопільської області ще вранці 9 січня повідомляла, що за добу, 8 січня, склала в області 42 адмінпротоколи за статтею КУпАП про порушення правил щодо карантину людей і винесла 57 постанов за порушення встановлених урядом із того дня карантинних правил – найбільше на суб’єктів господарювання за неприпинення роботи і недотримання карантинних вимог.

А тим часом у Буковелі…

На найвідомішому українському гірськолижному курорті під час локдауну кілометрові черги, масові скупчення людей. Майже всі без масок. У Буковелі туристичний «бум».

На Буковель січневий локдаун 2021 не поширюється – курорту дозволили працювати. І поки хтось бідкався у соцмережах через «заборону продажу шкарпеток та каструль», хтось стояв у  хтось стояв у кількакілометровій черзі на Буковель.

кількакілометровій черзі на Буковель.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.