Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Купівля російського газу посилить політичну залежність, а знижувати тарифи треба наводячи лад на енергетичному ринку

Головне. Міський голова Тернополя Сергій Надал розкритикував ідею в.о. Міністра енергетики Юрія Вітренка, як шкідливу для політичної безпеки країни та нереалістичну і назвав альтернативні шляхи зниження комунальних тарифів.

Дослівно. “Газпром — це політична зброя. Ця російська компанія не працює за законами економічної логіки. Її використовують виключно для шантажу і тиску. Це єдина компанія, яка має право на сьогодні експортувати російський газ. Теперішнє керівництво Росії ніколи не відмовиться від “газового шантажу”. Будь-які домовленості з Росією не варті паперу, на якому вони написані і ми не раз в цьому переконувалися. Тому ідеї купувати “напряму” російський газ фантастичні та шкідливі. Вони підривають політичну та економічну безпеку країни”, - сказав Сергій Надал.

Що робити. Міський голова Тернополя запропонував кроки, які на його думку допоможуть утримати доступні тарифи без втрати незалежності України.

“На енергетичному ринку має бути конкуренція. Якщо є газ українського видобутку за ціною у 2-3 грн за кубометр, він має бути доступним для населення та комунальних підприємств. Оператори доставки газу повинні заробляти за рахунок підвищення ефективності, а не підвищення тарифів. В Україні потрібні масштабні програми для населення і міст, які б фінансували на доступних умовах підвищення енергоефективності, як домогосподарств, так і цілих міст. Тоді не потрібно буде торгувати свободою заради тимчасової низької ціни на “російський газ”,  - зазначив міський голова.

Варто зауважити.  Завдяки втіленню програми модернізації підприємств виробників тепла розпочатій десять років тому Сергієм Надалом, підприємства теплокомуненерго Тернополя скоротити споживання дорого газу на 20 % та електроенергії на 40 %, а саме місто належить до найбільш енергоефективних в Україні.

Раніше. Виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко на своїй сторінці у фейсбуці опублікував перелік заходів для зниження тарифів на “блакитне паливо”, серед яких є також і пункт щодо експорту газу з Росії. 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.