Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Утеплення дитячих садочків та шкіл

У 2020 році у Тернополі запровадили «Програму енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації дитячих садків та шкіл». Завдяки цьому утеплили фасади, стіни, цоколі, замінили вікна, вхідні двері і дашки над входами, а також впорядкували території.

Минулого року вдалося оновити початкову школу №3, яка знаходиться за адресою Братів Бойчуків, 10, а також дитячі садочки № 8, 11, 12, 15, 24, 29, 34.

Тепер маленьким тернополянам тепліше, а дорослі відчувають плюси такого оновлення вже зараз, коли можуть суттєво зекономити кошти на опаленні будівель.

«У 2021-му продовжимо працювати за цією програмою і проводити утеплення шкіл та садків», - підсумував міський голова Тернополя Сергій Надал.

Термомодернізація житлових будинків

Також у 2021 році в Тернополі продовжується реалізація Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду міста, яка передбачає проведення комплексу робіт на умовах співфінансування, відповідно до якого 70% коштів виділяються з бюджету громади, 30% – кошти мешканців будинку.

Як зазначає міський голова Сергій Надал, програмою передбачено виконання комплексу робіт, а саме: ремонт даху, ремонт та утеплення фасаду будинку, заміна вікон в місцях загального користування, ремонт підвалів, горищ, ліфтів.

«Всі ці роботи проводяться з метою підвищення енергоефективності будівель, покращення умов проживання та зниження споживання енергоресурсів. Адже для повноцінного ефекту від зовнішнього утеплення та задля уникнення пошкоджень стін, проводити термомодернізацію фасаду будинку слід комплексно, а не частково, - додає Сергій Надал. - У тих будинках, де уже проведено утеплення, значно зменшилося споживання газу – на 50-100 куб., що дало суттєву економію коштів під час опалювального сезону».

Загалом за період реалізації програмою скористалося понад 60 житлових будинків Тернополя.

Допомога людям

Жителі Тернопільської громади, які потрапили у складні життєві обставини, можуть отримати консультації, а також натуральну чи грошову соціальну допомогу. Для цього їм достатньо звернутися у Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування населення.

«Тут самотнім тернополянам поважного віку та людям з інвалідністю придбають та привезуть додому продукти харчування, ліки, інші необхідні товари, допоможуть прибрати квартири, приготувати їжу», - підкреслив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Також працівники Центру супроводжують своїх підопічних у поліклініки, допомагають оформити субсидії та сплатити комунальні послуги, надають психологічну підтримку.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.