Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопільщині виявили новий британський штамп коронавірусу

Фахівці підтвердили наявність так званого британського штаму коронавірусу на території західної України. «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського» виявив мутовані коронавіруси з генетичними характеристиками, які відповідають британському варіанту. Саме цим епідеміологи пояснюють загрозливе різке зростання захворюваності на COVID-19 на західній Україні, який до того ж має незвичні симптоми та поширюється серед молоді.

Що являє собою цей мутант, звідки з’явився і чим загрожує?

На 70 % заразніший, ніж первинний штамп

14 грудня 2020 року влада Великої Британії повідомила, що у результаті секвенування вірусного геному виявлено новий варіант SARS-CoV-2 («B.1.1.7»). Пізніше стало відомо, що новий штам в Англії виявили ще у вересні 2020 року в одного з пацієнтів, але тоді йому не надали належного значення.

Головна небезпека -  вірус може передаватися від людини до людини легше. Можливо, саме завдяки цій особливості новому коронавірусу вдається так швидко поширюватися.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив: «Хоча в цьому питанні все ще зберігається велика неясність, новий варіант коронавірусу може бути на 70% заразнішим, ніж первинний, з яким ми досі мали справу».

Нові симптоми у дорослих та дітей

Головні симптоми нового штампу для дорослих: лихоманка,втрата апетиту, головний біль і біль у м’язах, підвищення температури, кашель, що раптово з’явився і не проходить, а також втрата здатності відчувати запахи і/або смаки. У дітей:  втома, підвищення кількості нападів істерики в немовлят, головний біль, біль у животі, температура вище за 37 градусів, втрата апетиту.

Важкий перебіг захворювання серед молоді

Українські лікарі-інфекціоністи вже розповіли про нові небезпеки британського штампу.

Гендиректор Центру легеневих хвороб на Закарпатті Василь Скрип зазначив: “Новий вірулентний і токсичний. Більш контагіозний, тобто люди заражаються ним швидше та більше, ніж торік, і прояви сильніші. Тому картина наростає більш стрімко. Вірус став агресивнішим. Блювоту та кишкову симптоматику вірусу зараз фіксуємо у кожного третього хворого. Що стосується глухоти, тут треба розуміти, що це прояв ураження вірусом нервової системи. На перший план, каже лікар, виходить задуха у хворого. Раніше більше було хворих із температурою, тих, хто втратили запах і смак. Зараз – переважно із задухою, тобто кисневою залежністю, і гіпертермічним синдромом, тобто високою температурою.

Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська повідомив: “Клінічний перебіг COVID-19 зазнав істотних змін, а саме:

● частка молодих людей 30+ з важким перебігом захворювання помітно зросла;

● почастішали випадки загострення процесу в гострому періоді, що ЗАВЖДИ ускладнює перебіг хвороби і погіршує прогноз;

● про традиційне наше очікування поліпшення стану з 14-16 дня хвороби – можна забути, приблизно у третини госпіталізованих хворих саме з цього часу або трохи раніше настає погіршення, іноді дуже серйозне;

● резистентність до традиційних методів лікування.

Ось такий агресивний новий штамп коронавірусу зайшов на Тернопільщину. Під загрозою опинилися не лише люди старшого віку, а й молодь. Лише дотримуючись всіх заходів безпеки, можна знизити ризик захворювання. Українські лікарі попереджують: це не чергова лякалка, а реальна загроза життю та здоров’ю.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.