Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Внутрібудинкові мережі водопостачання у Тернополі передадуть на обслуговування ЖЕКам. Тобто, водоканал відповідатиме за постачання води до житлового будинку, а на ЖЕКах “висітиме” відповідальність за постачання води до квартир. Таке нововведення планують ввести з нового року, – повідомляє “20 хвилин”.

Депутати скасували 15 листопада рішення ради дворічної давності, яке передбачало, що обслуговуванням внутрібудинкових мереж у місті займатиметься “Тернопільводоконал”. Згідно з прийнятим рішенням, підприємство опікуватиметься будинковими мережами ще до кінця цього року. За цей період у міській раді мають підготувати проект рішення про передачу мереж на обслуговування ЖЕКам.

Такі зміни викликали гострі дискусії у сесійній залі. Першим про свою незгоду заявив депутат з фракції “Наша Україна” Василь Лило.

- Я розумію, що водоканал хоче позбутися баласту, – сказав депутат. – Зрозуміло, що це обтяжливо для нього, але, думаю, краще підтримати це підприємство. І в жодному у разі не передавати ці мережі ЖЕКам.

Депутат пояснював, що ЖЕКи не мають технічної можливості обслуговувати будинкові мережі, а тому прийняття такого рішення призведе до того, що їх ніхто не обслуговуватиме.

- Не вводьте в оману людей, – попросив міський голова Сергій Надал. – Де ви бачите, що ми передаємо мережі ЖЕКам?

Однак пан Лило стояв на своєму.

- Я знаю, що я кажу, – відповів депутат. – Якщо зараз ми забираємо мережі у водоканалу, то через якийсь час з’явиться проект рішення про передачу їх ЖЕКам.

Далі у дискусію втрутився колега Лила по фракції Петро Мандзій, який закликав не приймати цього рішення. За його словами, ЖЕКи – це мертвий “груз” і тому їм не варто передавати на обслуговування будинкових мереж.

Аналогічну позицію висловила також фракція Партії регіонів.

Директор комунального підприємства “Тернопільводоканал”, депутат міськради Володимир Кузьма спробував роз’яснити ситуацію.

- Згідно з законом про житлово-комунальне господарство, внутрібудинкові мережі повинні обслуговувати житлово-експлуатаційні контори, – почав пояснювати Кузьма. – Однак, у 2009 році комусь на догоду тут у сесійній залі прийняли рішення про те, що саме водоканал має займатися цими мережами. Наше підприємство могло б оскаржити це питання у суді, однак є домовленість з керівництвом міста, що воно буде скасоване на сесії.

За словами Кузьми, водоканал уже не отримує грошей за обслуговування внутрібудинкових мереж, оскільки ця вартість включена у новий тариф квартплати, який діє в Тернополі з 1 жовтня. Керівник водоканалу також запропонував депутатам долучити пропозиції робочій групі, яка працюватиме над проектом рішення щодо передачі мереж іншим структурам.

Під час голосування “Тернопільводоканал” позбавили “баласту” у вигляді внутрібудинкових мереж мінімальною кількістю голосів, необхідною для прийняття рішення – “за” проголосували лише 31 депутат.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.