Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо директора державного підприємства лісової галузі, через службову недбалість якого підприємство незаконно оплатило залізничні перевезення деревини (ч. 1 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що керівник лісового держпідприємства всупереч умов біржових контрактів, укладених між очолюваним ним державним підприємством та комерційним лісопереробним підприємством, незаконно здійснив оплату вартості послуг із залізничних перевезень деревини від станції відправника до станції одержувача коштами лісового господарства. Відповідно до укладених договорів, витрати на транспортування лісу мав понести саме покупець - комерційне лісопереробне підприємство, а не державне. Протиправними діями керівника держпідприємству завдано понад 250 тис грн збитків, які вже відшкодовані під час досудового розслідування.

Завершено слідство, що здійснювалось ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Але чим вища посада - тим більше крадуть чиновники.

2,1 млн грн збитків через службову недбалість – на Тернопільщині судитимуть керівника управління лісового та мисливського господарства

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо посадовця Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, через службову недбалість якого державі завдано збитків на понад 2,1 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник обласного управління не забезпечив охорони лісів підприємств, що належать до сфери управління Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства від незаконних рубок. Посадовець «не помітив» вирубування дерев на території об’єктів природно-заповідного фонду краю, а саме: лісового заказника загальнодержавного значення «Суразька дача», національного парку «Кременецькі гори», ботанічних заказників загальнодержавного значення «Яблунівський» та «Дача Галілея». За висновками експертів, незаконною вирубкою дерев у заповідній зоні державі завдано збитків на понад 2,1 млн грн.

Боротьба зі злочинністю у сфері лісокористування триває. За  принципової позиції прокурорів Тернопільщини з початку 2021 року до кримінальної відповідальності притягнуто уже 6 посадовців лісової охорони обласного управління лісового та мисливського господарства, серед яких також керівники місцевих лісогосподарських підприємств й головні лісничі, безпосереднім обов’язком яких є захист лісів від незаконних рубок.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...