Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У школах та дитячих садках Тернополя проводять навчання з екстреної евакуації дітей

Важливо

У дошкільних навчальних закладах та школах Тернопільської міської територіальної громади провели спеціальні навчання з метою вдосконалення практичних навичок з екстреної евакуації у випадку надзвичайної ситуації.

Практичні навчання

За словами, міського голови, керівництво школи, і вчителі, і діти мають бути готовими швидко та безпечно евакуюватися.

«У зв’язку із можливою російською агресією у місті проводять ряд додаткових безпекових заходів, серед яких - підготовка дорослого населення, а також підготовка наймолодших тернополян. Зокрема, сьогодні у Тернополі та в усіх селах, які належать до Тернопільської громади, відбувся загальноміський захід – навчальна евакуація учнів зі шкіл та дитячих садочків у випадку надзвичайної ситуації. Це робиться з метою відпрацювання на практиці як реально відбуватиметься вихід людей з приміщення та наскільки готові приміщення для укриття. До цього, зокрема, мають бути готовими і керівництво школи, і вчителі, і діти», - заявив Сергій Надал.

Високий рівень готовності

Міський голова особисто взяв участь у навчаннях з евакуації учнів та долучився до інструктажу, який проходив 17 лютого у Тернопільській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов.

«Приємно бачити високий рівень організації у цій школі - вчителі виходили по черзі, виводили з собою дітей, розміщали їх одразу в укриттях, де є передбачені усі необхідні умови: питна вода, туалетні приміщення, місця для сидіння. Сподіваємось, ми не будемо використовувати ці приміщення і навички з евакуації ніколи, але така практика є корисною, щоб під час екстреної евакуації не було хаосу і все відбувалось злагоджено та згідно з інструкціями», - підкреслив Сергій Надал.

Які ще безпекові заходи проводяться в Тернополі

  • Підготовлено лікарні, поповнено запаси ліків та крові
  • Підготовка та маркування укриттів
  • Нічне освітлення вулиць
  • Цілодобова робота камер спостереження.
  • Працює система тривожного оповіщення
  • Інструктаж та навчання дітей
  • Медичне навчання дорослих
  • Працює лінія психологічної допомоги

Для ознайомлення жителів Тернопільської громади, доступний також методичний збірник «У разі надзвичайної ситуації або війни».

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.