Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як Тернопіль готується до оборони та допомагає фронту

24 лютого Росія підступно напала на незалежну Україну. Ворог вдарив по військових, цивільних об’єкта та почав наземну операцію. Українські воїни героїчну знищують окупанта. За цей час Тернопіль з спокійного затишного міста перетворився на тилову базу Воюючої України, на місто яке активно допомагає армії та готується до оборони. Тернополяни знову показують, як вони вміють швидко самоорганізуватися. Як спільно діє міська влада, військові, волонтери та громада для перемоги над московським ворогом.

Оборона міста

Проводиться мобілізація до Збройних сил України. Тернополяни здають кров для потреб медичних закладів. Закуплено додаткове медичне обладнання та ліки.

Сформована та укомплектована Територіальна оборона. Підрозділи отримали зброю, забезпечені військовим майном. Також організовані місця розташування Територіальної оборони. Підрозділи готові до оборони Тернополя та України.

Триває легалізація різних добровольчих формувань. Вони вливаються в Тероборону, отримують зброю та проходять навчання.

Організовані військові вишколи для всіх бажаючих. З 1 березня починаються вишколи з предмету: основи військової справи або як себе вести в умовах оборони міста. Навчання будуть проводитися на базі колишньої школи «Орбіта», яка знаходиться на вулиці Чумацькій, не доїжджаючи до Дальнього пляжу. Навчання починатимуться щодня о 10-00, 12-00 та 14-00.

Розгорнуті блок-пости з дотами на в’їзді у місто. На блок-постах працюють працівники поліції, військовослужбовці Нацгвардії та Збройних сил.

У громаді починають плести маскувальні сітки для військових. Центр для плетіння  організовано за адресою: Злуки 45, де раніше був центр вакцинації.

Закриваються виходи на дахи багатоквартирних будинків, підходи до виходів посипають борошном або іншими сумішами для того, щоб виявляти порушників.

Забезпечення безпеки громадян

Постійно працює система оповіщення про можливу ракетно-бомбову атаку по місту. За сигналом тернополяни переміщаються в укриття.

Запроваджена комендантська година з 22:00 до 06:00 год. Виходити на вулиці і перебувати в громадських місцях можуть військові, медики, волонтери, держслужбовці та люди, які відповідають за безпеку в місті та забезпечуються життєдіяльність Тернополя (працівники комунальних підприємств тощо). Також в цей час забороняється рух власним транспортом.

О 21:00 у Тернополі починається «режим темноти», вимикається зовнішнє освітлення, людям рекомендують виключати світло у квартирах.

Економіка у військовий час

Боротьба з недобросовісними підприємцями, які наживаються на війні. Триває постійний моніторинг різноманітних торгових площадок (магазини, торгові центри тощо) щодо завищення цін підприємцям. Підприємці, які наживаються на війні, є мародерами. І таких недобросовісних підприємців будуть карати. Рішенням штабу оборони області їх торгові точки будуть закриті.

Забезпечується нормальне функціонування розрахункової системи.  Всі підприємці зобов’язані приймати платежі як в готівковому, так і безготівковому режимі. Надписи: «Тільки готівка» - не прийнятні.

Введена заборона на продаж алкогольних товарів. Муніципальна інспекція здійснює перевірки цього наказу.Всі порушники цього наказу будуть покарані.

 

Допомога жертвам російської агресії

Організовано гуманітарний штаб з допомоги жертвам російської агресії. Українці, які рятуються з міст, де ведуться активні бойові дії, отримали прихист у Тернополі. Для їх потреб волонтери штабу та небайдужі тернополяни приносять засоби індивідуальної гігієни, постійна білизна, матраци, карімати, спальники, продукти харчування довгого зберігання.

Організовано два пункти збору допомоги. Перший, у приміщенні Тернопільського міського центру соціального обслуговування населення за адресою вул.Лисенка, 8 (цілодобово, тел: 0674611075). Другий, у центральній частині міста  у Центрі Науки за адресою площа Героїв Євромайдану (з 10.00 до 18.00 год.) Додаткова інформація - за телефоном гарячої лінії +38(098)1747741.

Будьмо впевнені, при такій співпраці влади, силовиків і населення, при такій самоорганізації населення і героїзмі української армії, Україна обов’язково переможе.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.