Нове на сайті:
Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком" Подробиці затримання працівниками СБУ службовця Тернопільського міського ТЦК

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Не справилася з керуванням, ага!

Як вже писано і переписано чи не всіма місцевими і не тільки ЗМІ, а таокож в соцмережах (див.фото) в Тернополі в ніч з п’ятниці на суботу 23 квітня сталася надзвичайна подія - "водійка потрощила один із найоголовніших храмів міста – Архикатедральний Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ. За попередньою інформацією, підозрювана – Ірина Яворська-Скрабут, повідомляють журналісти  “Файного міста”. Також вони додають, що  Ірина працює асистентом кафедри хірургічної стоматології ТДМУ ім. Я. Горбачевського. 21 квітня їй виповнилося 35 років.

У 2009 році Яворська закінчила стоматологічний факультет. У 2010-2011 рр. проходила інтернатуру зі спеціальності «Стоматологія» на базі Тернопільського районного територіального медичного об’єднання. З 2011 року працювала асистентом кафедри терапевтичної стоматології, з 2016 року і по теперішній час працює асистентом кафедри хірургічної стоматології.

Наймовірніше, як відомо з попередніх версій, винуватиця події "невдало" відсвяткувала своє день народження, посварилася з чоловіком, і у важкому психічному стані, посиленому дію алкоголю чи наркотичних речовин, гасала вулицями міста. В нічний комендантський час.

Де в цей час були чисельні поліцейські наряди, тероборонівці та добровольці з різних формувань, які бравурно чи не сотнями походжають містом і стоять на блокпостах зі зброєю, раціями, в амуніції – питання до їх керівництва.

Хоча те ж керівництво, принаймні обласне та поліцейське, вже заявило, що жінка не справилася з керуванням. Такі нісенітниці вже озвучили, про що повідомляю «Номер один»:

– Сьогодні вночі сталася ситуація, яку зараз пробують подати, що це дії ДРГ по відношенню до Катедри. Ні, це не так! Це просто людина, яка не справилася з керуванням і заїхала прямо в Катедру. Пошкоджено вхідні ворота і сам по собі храм. Я впевнений, що Катедра своїми силами справиться і богослужіння в храмі відбуватимуться. Не пов’язуйте цю подію з воєнним станом, чи військовими діями, це, ще раз наголошу, просто вчинила людина, яка не справилася з керуванням. Зараз йде слідство, поліцейські беруть пояснення, – зазначив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За фактом пошкодження Катедрального собору порушено кримінальне провадження за статтею 178 Кримінального кодексу України.

– Жінка після конфліктної ситуації з чоловіком сіла за кермо та поїхала в центр міста. Грубо порушуючи правила дорожнього руху, вона не справилася з керуванням та заїхала в храм, пошкодивши його. З XVIII століття ворота храму стояли. І ось тепер сталася така ситуація. Поліція задокументувала цей факт, жінці надається медична допомога. Випадок не пов’язаний зі збройною агресією, винуватиця інциденту мешканка Тернополя, місцева жителька. Слідство буквально за декілька днів дасть відповіді на всі запитання. На жаль, сталася дуже неприємна ситуація, але прошу всіх прийняти це, як те, що вже відбулося. Відповідно ми працюємо зі священнослужителями, щоби в цьому храмі відбулося богослужіння і люди могли скористатися послугами священиків, освятивши свої паски, – доповнив начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол»   

Не справилася з керуванням, ага!

1 – Навпроти Катедри вулиця Листопадова з одностороннім рухом.

2 – Щоб заїхати на викладену тротуарною плиткою чималеньку площадку (див.фото) відгороджену високими бордюрами перед входом в церкву потрібно чітко розуміти свої дії і розуміти, як туди виїхати, щоб не застрягнути колесами. Тим паче, що йшов потужний дощ. 

3 – На оприлюднених відео, зокрема ТУТ чітко видно, як автівка, півторатонна Audi A3, спокійно їде, пригальмовує, розвертається, при цьому неподалік рухається ще одне авто, спокійно набирає швидкість, перелітає через бордюр і протаранивши, вривається через двері (18 століття, до слова) та рівненько проїжджає повз лавки у плащаницю.

4 – Вхід до Катедри закритий подвійними металевими дверима (ще 18 століття, нагадаємо).  

5 – Спроб протаранити двері було, швидше за все,  дві. На одному з відео, яке транслює внутрішня камера, можна побачити, як після першого удару двері витримують, бризки дощу і вуличного освітлення вриваються всередину. І тільки через декілька секунд знову удар і авто вїзджає до храм

Цікаво, що ширина Audi A3  десь 180-200 см, в залежності від бамперу, а ширина дверного пройому на якийсь десяток сантиметрів більший. Просто ювелірно водійка "вписалася".

То про яке «не справилася з керуванням» може йти мова?

Наїзд було скоєно свідомо. Факти на відео. Крапка!

А от мотиви такого вчинку, можливо, колись зясують і доведуть до широкого загалу правоохоронці і влада.

Чи буде з часом покарана винуватиця? Чи не стане згодом відомо, що вона втекла за кордон з-під домашнього арешту? Чи виявиться вона не осудною? Боїмося, питання риторичні…

Хоча ну дуже хочеться вірити, що війна, яка кривавить в нашій країні, щось змінила в свідомості та совісті можновладців та правоохоронної системи...

         катедра, ауді, фото, тернопіль, теракт, відео, тернопільський тиждень, ірина яворська, лікар, стоматолог         

катедра, ауді, фото, тернопіль, теракт, відео, тернопільський тиждень, ірина яворська, лікар, стоматолог

катедра, ауді, фото, тернопіль, теракт, відео, тернопільський тиждень, ірина яворська, лікар, стоматолог

 

Коментарі  

 
0 #3 Олег 23.04.2022 15:56
Сумно дивує позиція правоохоронних органів. Не говорячи що в країні воєнний стан і комендантська година виправдовують такі показові цинічні дії у Страсну П`ятницю і у центральній локації міста. Як на мене це прояв зухвалої зневаги до нашого народу і нашої віри.
Цитувати
 
 
0 #2 Очевидець 23.04.2022 15:50
Ніхера не змінить продажну систему, от побачите максиму штраф дадуть
Цитувати
 
 
0 #1 Яніна 23.04.2022 14:34
Ірина Яворська-Скрабут (Яворська - дівоче прізвище, 21.04.1987 року народження) не є працівницею Тернопільського національного медичного університету імені І.Горбачевського. Вона звільнена з посади асистента декілька років тому
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.