Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Використали понад 2 млн грн пожертв на Збройні Сили України  для власного збагачення – підозрюють двох псевдоволонтерів на Тернопільщині

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом «волонтерам» у використанні благодійних пожертв громадян на потреби Збройних Сил України для особистого збагачення під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 ККУ).

Прокурорами і слідчими встановлено, що підозрювані за зібрані на підтримку Збройних Сил України добровільні пожертви громадян придбали для особистого використання автомобілі Land Rover - Range Rover та Audi - Q5, а також мобільні телефони Apple IPhone 13 Pro Max та інші матеріальні цінності  на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

За версією слідства, на початку війни 2 брати – уродженці Тернопільщини  звернулись до громадян із закликами про збір коштів на автомобілі, які згодом обіцяли передати Збройним Силам України. За цей час було зібрано мільйони гривень, за які зловмисники придбали іноземну валюту, автомобілі преміумкласу, мобільні телефони останніх моделей. При цьому  псевдоволонтери регулярно робили у соцмережах відеозвіти про передачу на території активних військових дій автомобілів та інших речей військовослужбовцям.

Придбані за пожертви 2 авто зловмисники привласнили, зареєструвавши одне з них на своє ім’я, а іншим користувались за довіреністю. Нехтуючи усіма нормами моралі, за оперативною інформацією, підозрювані намагались отримати для одного автомобіля «особливі» номери.

Під час обшуків виявлено і вилучено незаконно придбані автомобілі, мобільні телефони, готівкових коштів - понад 200 тисяч гривень, понад 37 тисяч доларів США, більше 2 тисяч фунтів стерлінгів та майже 7 тисяч євро. 

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на вилучене під час обшуків майно.

Триває розслідування, що здійснюють слідчі поліції за оперативного супроводу УКР в Тернопільській області .

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.