Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

24 листопада в Українському домі «Перемога» міський голова Сергій Надал оголосив про початок благодійної акції «Я хочу жити!» з метою збору коштів для придбання автомобілів швидкої допомоги. Крім очільника міста до організації акції долучилися: регіональний видавець медіа-корпорації «RIA» Юрій Штопко, голова Тернопільської міської організації Червоного Хреста Тетяна Лех, головний лікар Тернопільського міського комунального закладу «Станція швидкої медичної допомоги» Михайло Джус, керівник ГО «Студреспубліка» Володимир Завірюха.

Сергій Надал звернув увагу на те, що через значне недофінансування медичної галузі потрібно робити все можливе для того, щоб оновлювати обладнання та автопарк станції швидкої допомоги.

«Звертаюся до всіх тернополян із проханням взяти участь в акції «Я хочу жити!». Як прийнято в світовій практиці, умови проживання в місті багато залежать від бажання громади цьому сприяти. Сподіваюся, що жоден тернополянин не буде байдужим до того, щоб у місті з’явилися нові автомобілі швидкої допомоги. Від цього залежить вчасний порятунок життя людей. Міська рада докладатиме максимум зусиль для збору коштів. Про перебіг акції та стан збору коштів ми регулярно інформуватимемо тернополян. Під час чергової сесії міської ради депутатському корпусу буде запропоновано долучитися до благодійної справи, адже саме вони повинні своїм прикладом демонструвати тернополянам необхідність участі у подібних заходах», - зазначив міський голова.

Головний лікар комунального закладу «Станція швидкої медичної допомоги» Михайло Джус розповів, що наявний автомобільний парк зношено на 70 відсотків і потребує негайного оновлення. За його словами, щодня 2-5 машин перебувають на ремонті, що спричиняє затримки під час викликів бригад швидкої допомоги. Навантаження є чималим, оскільки заклад обслуговує щодня 180-200 тернополян.

У 2007-2008 роках представництво медіа-корпорації «RIA» у Тернополі вже проводило таку акцію. В результаті було придбано два автомобілі швидкої допомоги, які і надалі виїжджають на виклики. Організатори цьогорічного заходу також планують зібрати кошти на дві машини.

Координатор акції Володимир Заверуха повідомив, що скриньки для благодійних внесків будуть розміщені у супермаркетах та торгових центрах Тернополя. Оскільки попереду новорічні свята, то кожен тернополянин попередньо може зробити добру справу. Окрім того, організатори звернуться до перевізників і «заробітчан» з проханням приєднатися до благодійництва.

Акція не має дати завершення, оскільки кошти збиратимуться доти, поки кількість грошей буде достатньою для купівлі автомобілей швидкої допомоги. Для придбання двох машин потрібно 500 тисяч гривень: 180 тисяч – вартість одного авто і 70 тисяч гривень потрібно для облаштування його медичним обладнанням. Отже, повністю укомплектована «швидка» вартує 250 тисяч гривень.

Міський голова Сергій Надал та організатори акції першими зробили свій грошовий внесок до скриньки із логотипом «Я хочу жити!».

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...