Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Щоб підготуватися до зими в умовах війни, у Тернополі працюють над створенням єдиної системи подачі тепла і гарячої води для житлового фонду. Роботи йдуть повним ходом. Завдяки цьому буде об’єднано в єдину мережу котельні, які працюють на газі й на альтернативному паливі. Це дозволить оперативно реагувати на критичні ситуації. Для прикладу, завдяки котельням на альтернативі, у разі відсутності газу, буде можливість подавати тепло з одного мікрорайону в інший.

Для цього готуються до запуску ще декілька котелень, які працюватимуть на альтернативному паливі. Навіть у критичній ситуацій, теплом та гарячою водою будуть забезпечені усі медичні заклади та чергові заклади дошкільної освіти.

Утеплення будинків на умовах співфінансування

У Тернополі продовжує діяти Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім». Учасники такої програми можуть з меншими витратами суттєво економити на комунальних тарифах, підвищити комфорт та умови проживання у будинку.Й найголовніше зменшити об’єми використання теплоенергії. Відповідно до умов програми, роботи з утеплення житлових будинків виконуються на умовах співфінансування, де 70% вартості робіт оплачує Фонд, 10% виділяється з бюджету Тернопільської громади, а всього 20% – сплачують мешканці будинку. Фонд енергоефективності гарантує фінансування таких проєктів у цьому році.

Ремонт та заміна електрообладнання у будинках

Міська рада Тернополя також спрямувала кошти на ремонт електрощитових, на заміну електрокабелів та електрообладнання у багатоквартирних будинках у співвідношенні 50% на 50%. Відтак, управителі будинку - ЖЕКи та ОСББ для здійснення даних робіт зможуть отримати співфінансування у міської ради у розмірі 50% на 50%.

Прогнозується, що цієї зими мешканці будуть максимально використовувати електричні прилади для обігріву приміщень. Це створює небезпеку замикань, плавлення проводки, виникнення пожеж. Особливо у старих будинках. Тому міська влада закликає всі ОСББ та ЖЕКи міста, за половину вартості, відремонтувати електрощитові, замінити електрокабелі та електрообладнання.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.