Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Голови українських міст, сіл та селищ категорично проти ухвалення Верховною Радою законопроєкту №5655 про зміну системи містобудування. Іншими словами буде дозволено створити приватний орган контролю містобудівної діяльності без жодного впливу держави чи місцевого самоврядування. Ця так звана містобудівна реформа нівелює всі позитиви від процесу децентралізації. Про це йдеться у зверненні Асоціації міст України, яке підписав, зокрема, й міський голова Тернополя Сергій Надал.

Злочинний законопроєкт

«Сильне місцеве самоврядування завжди було і залишається надійним партнером державної влади. А в умовах воєнного стану це стало ще більш очевидно. Українські міста стали тією силою, на яку змогли опертися наші Збройні Сили. І саме це дозволило вберегти нашу Державу від загарбницьких зазіхань ворога. У той час, просувається злочинний законопроєкт, який де-факто узаконює самовільне будівництво», - йдеться у повідомленні Асоціації.

Асоціація міст України вже неодноразово зверталася до Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради з проханням спільно доопрацювати дискусійний законопроект щодо реформування містобудівної діяльності.

«Наголошуємо на дотриманні прозорих процедур і антикорупційних норм, гарантуванні безпеки мешканців, збереженні досягнень реформи децентралізації в законопроекті та необхідності доопрацювання проекту Закону України №5655 питань до винесення його на розгляд Верховної Ради України», - вимагають в Асоціації міст України.

Чому не можна ухвалювати цей законопроєкт

Асоціація міст України, як найбільша асоціація органів місцевого самоврядування, чітко висловила свою позицію: не можна допустити ухвалення цього документа у тій редакції, яка існує наразі.

І на це є низка вагомих причин:

− законопроєкт №5655 створює умови для монопольного централізованого допуску будівельників на ринок, а тим хто зайде, буде дозволено створити приватний орган контролю містобудівної діяльності без жодного впливу держави чи місцевого самоврядування;

− контроль і нагляд місцевого самоврядування знищуються шляхом заміни їх на моніторинг, який включає в себе лише спостерігання за самовільним будівництвом;

− вводиться будівельна амністія та відшкодування вартості будівництва самовільним забудовникам з місцевого бюджету;

− порушуються права власників земельних ділянок, адже відповідальності за самовільне будівництво не буде;

− ліквідовується можливість громадськості контролювати законність забудови та впливати на незаконні будівництва;

− знищуються досягнення реформи децентралізації, вся галузь централізується та звільняється від реального контролю.

Асоціація міст вимагає

«Доопрацювання, широке громадське обговорення, консультації з професійними середовищами і тільки тоді голосування у сесійній залі Верховної Ради України. Саме так працює демократичне громадянське суспільство. Не навпаки. З нами проти законопроекту 5655 місцевих голів, громадські організації, журналісти, активісти», - йдеться у зверненні Асоціації міст України.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.