Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За своєї каденції на посаді міського голови Тернополя у 2006-2010 роках Роман Заставний мало чим запамятався тернополянам. Зате сьогодні всі знають, що велика кількість елітної, колись комунальної нерухомості в центрі обласного центру, та й не тільки, стала власністю родини екс-мера. І в них зараз десь успішно, десь ні, функціонують ресторани, бари, магазини тощо Заставних. 

Схоже, Заставному вже не достатньо ""прихватизовувати" комунальну власність, чи точніше, її банально не залишилося, для його апетитів. Тож він вирішив вкладатися у будівельний бізнес.  

У Тернополі на проспекті Степана Бандери розпочалися роботи з підготовки будівельного майданчика для подальшої реалізації скандального проекту, відомого як «будинок прокурорів», повідомля Politerno 

Це видання розповідало, як у 2013 році прокуратура Тернопільської області звернулась до міської ради Тернополя з проханням надати 35 сотих землі на проспекті Бандери для будівництва житлового багатоповерхового будинку. Зазначена ділянка не відносилася до земель житлової та громадської забудови, а становила землі, відведені під «Зелені насадження спеціального призначення» згідно генерального плану міста. Міську раду це не зупинило і земельну ділянку прокурорам виділили.

Щедрість влади Тернополя цілком зрозуміла, так як заступником прокурора області на той час працював Сергій Банах, якого ЗМІ називали кумом міського голови Сергія Надала.

Того ж року прокуратура Тернопільської області, в особі того ж Сергія Банаха, уклала інвестиційну угоду з будівельною компанією «Креатор-Буд» (№79 від 17 червня 2013 р.) щодо будівництва житла для працівників прокуратури.

Попри протести та чисельні звернення громадськості до правоохоронних органів, 1 травня на скандальній ділянці по проспекту Степана Бандери почали зрізати дерева на встановлювати паркан.

Того ж дня Politerno стало відомо, що «Креатор-Буд» не є виконавцем будівельних робіт на цій території. За даними наших джерел, згадану вище інвестиційну угоду в Ігоря Гуди перекупив колишній міський голова Тернополя, екснардеп та відомий ресторатор Роман Заставний.

Ми звернулися до Романа Йосиповича за коментарем, але політик-бізнесмен кинув слухавку, почувши, що до нього звертаються журналісти.

Через кілька днів Politerno отримало у своє розпорядження копію акту №11 щодо обстеження  зелених насаджень, замовником якого виступило ТОВ «Простір-Буд». На замовлення цієї компанії у лютому цього року комісія розрахувала відновну вартість видалених насаджень. По суті, цей документ дає «зелене світло» для зачистки ділянки від дерев та кущів.

Документи ТУТ

Від імені ТОВ «Простір-Буд» акт підписав – Френдій Володимир Дмитрович. Цей чоловік і є керівником та власником цієї компанії.

А ще Володимир Дмитрович є сватом Романа Заставного, або батьком Аліни Френдій, яку в Тернополі знають, як відому Instagram-блогерку і засновницю бренду одягу TOTE та бутика COOSH. Що цікаво, Петро Заставний та Аліна одружилися у 2018 році. Того ж року Василем Милим було зареєстровано ТОВ «Простір-Буд», яке у тому ж 2018 році очолив новий родич Романа Йосиповича.

Виникає певна аналогія із середньовіччям, коли шлюби використовувалися для заключення політичних союзів або об’єднання капіталів.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.