Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нардепи "Слуги народу" зареєстрували у Раді законопроєкт, який пропонує надати президенту повноваження у ручному режимі керувати призначенням суддів.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє Центр протидії корупції.

Йдеться про проєкт закону №9439. Відповідна норма діятиме на час воєнного стану та рік після цього

"Так, президент зможе повертати Вищій раді правосуддя (ВРП) подання про призначення судді, якщо щодо цієї особи є компроментуюча інформація від Служби безпеки (СБУ) чи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

На практиці це надасть Офісу президента можливість фактично торгуватися за призначення суддів та будувати судову систему "під себе". Такий інструмент дозволить і не допускати призначення суддів, які не захочуть "співпрацювати" з ОП, і навпаки – призначати повністю ручних суддів. Адже Офіс президента має прямий контроль над СБУ", - йдеться в повідомленні ЦПК. 

"Наразі у судах вакантні майже 3000 посад. Це практично половина суддів, контроль над якими можуть отримати в Офісі президента, якщо Рада проголосує законопроєкт №9439. Тому подібна ініціатива має всі ознаки спроби узурпації влади", – пояснила заступниця виконавчого директора ЦПК Олена Щербан.

У Центрі протидії корупції зазначили, що якісне проведення процедур відбору суддів вже само по собі має відкидати можливість призначення сумнівних осіб на посаду судді. Водночас відведення президенту виключно церемоніальної функції при призначенні судді має і мало на меті усунення політичного впливу на процес формування суддівського корпусу

 

"Зазначимо, що законопроєкт зареєстровано начебто на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Водночас він повністю протилежить суті статті 6 Конституції України та світовим принципам демократії", - додали у ЦПК. 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.