Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Національне уповноважене Рейтингове агентство «IBI-Rating» повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) на рівні uaА зі зміною прогнозу з «негативний» на прогноз «у розвитку» та збереженням у контрольному списку (CreditWatch), а також рейтингу інвестиційної привабливості на рівні invА+.

Відповідно до результатів, рівні рейтингів відображають високу спроможність громади розраховуватися за своїми зобов'язаннями та високу інвестиційну привабливість.

Позначення «+» вказує на проміжну категорію рейтингу відносно основної категорії. Прогноз «у розвитку» вказує на високу вірогідність зміни кредитного рейтингу протягом року. Знаходження у контрольному списку обумовлено погіршенням умов діяльності та посиленням невизначеності щодо перспектив розвитку економіки на тлі тривалих військових дій на території України через агресію з боку рф.

При оновлені рейтингів було враховано:

1. Структуру економічного комплексу та динаміку ключових показників
Виробничий потенціал Тернопільської ТГ складається з понад 120 промислових підприємств. У промисловому секторі працює майже 13,0 тис. осіб. Переробна промисловість є однією з перспективних галузей промисловості. Найбільш розвинутими галузями промисловості Тернопільської МТГ є: харчова, легка, хімічна, машинобудівна та фармацевтична промисловість.

Сучасний споживчий ринок громади є достатньо стабільним, насиченим товарами і послугами, з розвиненою мережею підприємств торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування населення. Незважаючи на військовий стан, за результатами 2022 року спостерігалось зростання обсягів реалізації промислової продукції (+6,7% у порівнянні з 2021 роком) та обсягів роздрібного товарообороту (+7,3% у порівнянні з 2021 роком).

2. Рівень бюджетного забезпечення громади та боргове навантаження
Незважаючи на триваючі воєнні дії, власні доходи бюджету громади за результатами 2022 року збільшились на 18,96% та сформували 82,62% від загального обсягу доходів бюджету громади (проти 59,45% за 2021 рік). План за доходами в 2022 році було виконано на 103,3%. Обсяг власних доходів громади у розрахунку на одного мешканця за 2021 рік склав 10,97 тис. грн, що дещо перевищує показник по Україні в цілому (9,18 тис. грн).

За 2022 рік обсяг власних доходів на 1 мешканця громади зріс до 11,38 тис. грн. Бюджет Тернопільської МТГ характеризується достатнім рівнем ліквідності. За підсумками виконання бюджету за 2022 рік співвідношення обсягу залишків на рахунках загального фонду до видатків загального фонду складало 14,11%.

Бюджет МТГ має низький рівень боргового навантаження. Відношення фактичного прямого та гарантованого боргу до власних доходів громади за 2022 рік станом на 01.01.2023 р. складало 9,07%. Відношення консолідованого боргу до обсягу власних доходів на відповідну дату складало 9,15%.

3. Потенціал для розвитку бізнесу та залучення інвестицій
Тернопільська МТГ характеризується значним природно-ресурсним та агропромисловим потенціалом, базою якого є родючі ґрунти, що сприяє розвитку сільського господарства області, а на його основі – багатогалузевої харчової промисловості в громаді. Також Тернопільська МТГ має суттєвий туристичний потенціал, зумовлений наявністю водних ресурсів та зелених зон для відпочинку.

Через центр громади проходить ряд транспортних потоків загальнодержавного значення, що підвищує його роль в масштабах України. Громада має достатню кількість земельних ресурсів та нерухомого майна, що можуть бути використані для ведення підприємницької діяльності. Також громада забезпечена торгівельними та офісними приміщеннями та відділеннями фінансових установ. Значною перевагою громади є насиченість науковими та освітніми закладами та висока питома вага працездатного населення, що забезпечує високий кадровий потенціал.

З метою підтримки суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану Тернопільською міською радою надано ряд пільг, а саме:

- звільнено від сплати орендної плати орендарів, які здійснюють господарську діяльність та використовують майно комунальної власності Тернопільської МТГ:

- звільнено розповсюджувачів зовнішньої реклами від плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебуває у комунальній власності Тернопільської МТГ, за умови розміщення соціальної реклами, погодженої Тернопільською міською радою.

Як повідомляє «ІВІ-Rating», для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від Тернопільської МТГ, у тому числі: показники соціально-економічного розвитку, статистичні дані, казначейська звітність, програмні матеріали, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

      тернопіль, рейтинг, довіра, кредитування, фото, тернопільський тиждень     

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.