Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З перших днів повномасштабного збройного вторгнення росіян в Україну інтенсивність ворожого натиску на український кіберпростір зросла у рази і продовжує залишатися на вкрай високому рівні.

Не маючи можливості перемогти на полі бою, ворог намагається посіяти «зраду» та розхитати українське суспільство у тилу, але кіберфахівці СБУ діють проактивно і швидко ліквідовують кібератаки ворога та нейтралізують його інформаційно-психологічні операції.

Зокрема, упродовж першого півріччя 2023 року оперативники Тернопільського управління СБУ заблокували 47 ворожих спільнот у популярних соціальних мережах, які використовувалися ворогом для проведення інформаційних диверсій, дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні, а також провокування  паніки серед жителів області.

З січня поточного року кіберфахівці національної спецслужби припинили або запобігли 154 кібератакам, основними цілями яких на Тернопільщині були об'єкти логістики і транспорту, енергетичної галузі, військові об'єкти, а також інформаційні ресурси та державні реєстри.

За матеріалами УСБУ впродовж півріччя органами досудового розслідування зареєстровано 21 кримінальне провадження стосовно фактів порушення законодавства у сфері захисту інформаційного простору. Вироки щодо трьох фігурантів вже набули законної сили, решта зловмисників перебувають під слідством.

Водночас, у цій кібервійні ми не тільки відбиваємо атаки росіян, але й контратакуємо самі, здійснюючи технічне проникнення у інформаційні системи противника для збору розвідданих, важливих для бійців сил безпеки та оборони України. Рішучий контрнаступ на кіберфронті СБУ проводить передусім завдяки плідній взаємодії багатьох людей і організацій, які співпрацюють із оперативниками Служби безпеки.

Нагадуємо краянам, що допомогти національній спецслужбі діяти ще ефективніше може кожен, хто має бажання долучитися до інформаційної боротьби.

Для цього:

  • поширюйте правдиву інформацію про війну у мережі,
  • викривайте ворожі фейки і маніпуляції,
  • надсилайте дані про ворога на наш чат-бот @stop_russian_war_bot .

Спільними зусиллями ми зміцнюємо кіберстійкість держави, повідомляють в Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.