Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На нашу думку - напрочуд потрібний та юридично актуальний текст для кожного!

Отже, може ви і не хотіли б про це думати, але давайте поговоримо про те, що варто тримати впорядкованим в принципі, а в умовах нашого сьогодення і поготів.

1. Документи про право власності на майно.

При цьому, якщо ви на цьому пункті не почули для себе нічого загрозливого, то перевірте, чи такі документи у вас, раптом, не кольорові (старого взірця). Вони чинні, не лякайтесь, але їхня цінність в їх оригіналі. Тобто, на відміну від правовстановлюючих документів, які з 2015 року уже внесені в реєстр речових прав, кольорові в цей реєстр не внесені і у випадку їх втрати вам доведеться трохи набігатись, щоб їх відновити, а у випадку, якщо їх не знайдуть ваші спадкоємці після вашої смерті - спадкування доведеться робити через суд (але у вас є я, тому все ок);

2. Документи про ваше походження і родинні звʼязки.

Окрема категорія різного роду свідоцтв і метричних довідок, які, у випадку потреби, повʼяжуть вас із правнуком вашої троюрідної бабусі по материнській лінії, якщо той раптом помре бездітним мільярдером десь у Флориді і ви виявитеся єдиним його найближчим родичем. Зрештою, ваші внуки колись будуть вам просто вдячні за те, що зможуть намалювати своє генеалогічне дерево завдяки цим документам. Якщо ж раптом вам таки треба буде довести своє споріднення із кимось - у вас знову ж таки є я, тому все ок.

3. Заповіт.

Якщо у вас більше, ніж одна дитина - вам потрібен заповіт, так. Це недорого і в найближчого нотаріуса. Благаю, не залишайте невизначеності в майнових питаннях після вашої смерті. Бо «квартира порівну, а вони собі розберуться» - це практично завжди сварки і зіпсовані назавжди стосунки між вашими дітьми після вашої смерті. Зрештою, якщо вже нічого неможливо змінити і ви вже такий спадкоємець, у мене для вас хороша новина - у вас є я, я щось таки спробую придумати.

4. Розлучіться, якщо ви вже давно не разом і одружіться, якщо ви вже давно разом.

Повірте, невказання в декларації майна вашої ще поки що половини або її дорогої родини, про яке ви уявлення не маєте - не найкращий варіант для службовця, наприклад. Як і спадкування боргів, в яких ви не брали участі. Натомість у протилежному випадку - встановлення в суді юридичного факту проживання однією сімʼєю із відсутньою/загиблою особою - заняття не для слабкодухих, повірте. Проте, якщо у вас є я - це дещо рятує ситуацію.

5. Їдучи кудись далеко і надовго - залишайте особі, якій довіряєте, довіреність на представництво ваших інтересів у випадку чого. Це зекономить вам гроші і спростить багато питань. Хоча, якщо у вас є я - навіщо вам та довіреність))

Зрештою, головне - щоб ми усі були живі і здорові. А все решта можна вирішити завдяки грошам і з моєю допомогою:)

Адвокат Тетяна Семусь

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.