Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі кожна 10 дитина народжується передчасно. В Україні батьки таких немовлят можуть розраховувати на безоплатну медичну допомогу в межах Програми медичних гарантій за пакетом «Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках». Так, на Тернопільщині за цим пакетом із Національною службою здоров’я законтрактовані 3 медзаклади, розташовані в Тернополі. Від початку 2024 року в них отримали медичну допомогу вже майже 250 передчасно народжених немовлят.

«НСЗУ сплачує за пролікований випадок 8 735 грн. До ставки застосовують близько 20 коригувальних коефіцієнтів, залежно від складності випадку – маси тіла дитини, необхідності проведення операцій, періоду перебування на ШВЛ тощо. Максимальна сума, яку може отримати медзаклад, – близько 551 тис. грн – за лікування немовляти із вагою менше 750 грамів при госпіталізації із потребою суттєвих загальних втручань», – говорить директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Тетяна Кудик.

Які послуги покриваються цим пакетом:

  • огляд та консультації необхідних лікарів;
  • інтенсивна терапія новонароджених;
  • цілодобовий лікарський та медсестринський догляд;
  • необхідні лабораторні та інструментальні дослідження;
  • розширений скринінг на наявність вроджених захворювань;
  • своєчасне знеболення;
  • киснева підтримка;
  • лікувальна гіпотермія;
  • вакцинація згідно з календарем щеплень;
  • психологічна допомога батькам;
  • підтримка грудного вигодовування;
  • забезпечення дитини спеціальним харчуванням;
  • забезпечення лікарськими засобами, медичними виробами та витратними матеріалами тощо.

Знайти найближчий до вас заклад, законтрактований за пакетом з неонатальної допомоги передчасно народженим немовлятам, можна на дашборді НСЗУ на карті місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг – оберіть область (Тернопільська) та групу послуг («8 Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках»).

Більше про безоплатні медичні послуги – в електронному посібнику «Гід по Програмі медичних гарантій для пацієнта 2024». Завантажити посібник можна за посиланням: https://cutt.ly/Nw5buw0b.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.