Нове на сайті:
"Тернопільводоканал" отримав "на халяву" корисного обладнання на мільйони гривень Всі пільги на проїзд залишаються: у Тернополі змінюється тариф на транспорт, який не буде більший, ніж в містах Західної України З 1 серпня у Тернополі подорожчає проїзд в громадському транспорті Чому робота Тернопільської міської комісії по отриманню відстрочки дуже важлива Повістки поштою можуть бути виключно від ТЦК СП «Тернопільелектротранс» вбивають нові урядові тарифи на електроенергію для бізнесу Івано-Франківськ: Чому українці платять влітку за прибирання снігу та за тепло Від Тернопільської міської ради передаємо на фронт нову партію дронів, тепловізорів та камеру - Сергій Надал На Тернопільщині директора лікарні то звільняють, то поновляють Передали на передову Тернопільському 35-му батальйону нову партію ударних fpv-дронів та розвідувальних квадрокоптерів Маvic - Сергій Надал Перевізники у Тернополі вимагають підвищити плату за проїзд у громадському транспорті, - яка реакція мерії Обмеження для транспорту в Тернополі Сергій Надал на передовій нагородив наших захисників з територіальної оборони Тернополя В Івано-Франківську на 50% подорожчав проїзд у громадському транспорті Повістки виписують лише службовці ТЦК і СП, а не мер чи обласна та міська ради

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вже більше тижня місцеві ЗМІ перепощують один в одного інформацію про те, що чи не найвідомішу історичну памятку Тернопільщини - палац та костел 17-19 століття (фото 1), які знаходяться в урочищі «Червоне», неподалік села Нирків колишнього Заліщицького району, будуть відновлювати.

джуринські, фонд, нирків, палац, костел, афера, одеса, водоспад, фото, тернопільський тиждень  За словами архієпископа Тернопільського і Бучацького ПЦУ Тихона, ще 14 травня відбулася зустріч Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія з представниками “Благодійного фонду родини Джуринських”. Віталій, Олександр та Олег Джуринські стануть меценатами у відновленні історичної пам’ятки. Вони підписали меморандум про співпрацю щодо збереження, відновлення та реставрації костелу й палацу (фото 2)

“Зараз на всіх нас із вами лежить велика відповідальність: кожен на своєму місці має робити все від нас залежне для того, щоби наближати нашу спільну перемогу”, — сказав Митрополит Епіфаній під час зустрічі з меценатами.

А от про вартість реставрації пообіцяли розповісти згодом.

Як відомо, в тому ж урочищі «Червоне», на річці Джурин, знаходиться і так званий Джуринський водоспад (фото 3).

Тож багато хто подумав, що може родина Джуринських, яка нібито має намір відновлювати палац та костел, родом з цих місць?

Згадали про корені, мають фінанси, тож хочуть зробити добру справу – відновити та зберегти памятку для нащадків?

Сумніваємося. Дуже. І от чому.

Є така фірма «VIDI». Це одна з найпотужніших бізнес-імперій України. Чим вона займається – можна загуглити. Засновник і власник «VIDI» – Віталій Джуринський. Він родом … з міста Арциз Одеської області. Керує своєю багатпрофільною компнанією разом з синами – Олегом і Олександром.

Чому раптом одесит проникся історією Тернопільщини і готовий вкладати мільйони в зруйновані палац та костел?

Не знаємо. Але для цього навіть заснували “Благодійний фонд родини Джуринських»

А заснували його, увага – 24 січня 2024 року. Тобто декілька місяців тому (фото 4).

А тепер ще більше уваги – статутний капітал цього фонду, як зазначено в сиcтемі YouControl, – 0,00 грн.

Нуль гривень, Карл!?

І такий «свіжозаснований» фонд має намір відновлювати і реставрувати палац і костел, на що потрібні сотні мільйонів гривень? Ну-ну…

Робити якісь висновки ми не будемо. Не наша компетенція. Для цього є правоохоронні органи, різноманітні природоохоронні організації, історичні спільноти.

Ми ж просто констатуємо факт. Бо є острах, що вже за пару років вся та місцевість стане приватною власністю родини одеських бізнесменів.

І на найбільший рівний водоспад України пересічний українець вже так просто не потрапить…

«Тернопільський тиждень»

        джуринські, фонд, нирків, палац, костел, афера, одеса, водоспад, фото, тернопільський тиждень        

джуринські, фонд, нирків, палац, костел, афера, одеса, водоспад, фото, тернопільський тиждень

джуринські, фонд, нирків, палац, костел, афера, одеса, водоспад, фото, тернопільський тиждень

 

джуринські, фонд, нирків, палац, костел, афера, одеса, водоспад, фото, тернопільський тиждень

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.