Нове на сайті:
"Тернопільводоканал" отримав "на халяву" корисного обладнання на мільйони гривень Всі пільги на проїзд залишаються: у Тернополі змінюється тариф на транспорт, який не буде більший, ніж в містах Західної України З 1 серпня у Тернополі подорожчає проїзд в громадському транспорті Чому робота Тернопільської міської комісії по отриманню відстрочки дуже важлива Повістки поштою можуть бути виключно від ТЦК СП «Тернопільелектротранс» вбивають нові урядові тарифи на електроенергію для бізнесу Івано-Франківськ: Чому українці платять влітку за прибирання снігу та за тепло Від Тернопільської міської ради передаємо на фронт нову партію дронів, тепловізорів та камеру - Сергій Надал На Тернопільщині директора лікарні то звільняють, то поновляють Передали на передову Тернопільському 35-му батальйону нову партію ударних fpv-дронів та розвідувальних квадрокоптерів Маvic - Сергій Надал Перевізники у Тернополі вимагають підвищити плату за проїзд у громадському транспорті, - яка реакція мерії Обмеження для транспорту в Тернополі Сергій Надал на передовій нагородив наших захисників з територіальної оборони Тернополя В Івано-Франківську на 50% подорожчав проїзд у громадському транспорті Повістки виписують лише службовці ТЦК і СП, а не мер чи обласна та міська ради

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Господарський суд Тернопільської області задовольнив позовні вимоги Національного заповідника «Замки Тернопілля» до вишнівецького підприємства «Шкіргалантерея» щодо повернення частини приміщень Вишнівецького палацо-паркового комплексу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Заповіднику мають повернути будівлю шкіргалантерейної фабрики. Адже вона є частиною пам’ятки національного значення Вишнівецького палацово-паркового комплексу та належить виключно державі й всім українцям», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі майно закріплене на правах оперативного управління за Національним заповідником «Замки Тернопілля», що належить до сфери управління МКІП.

У міністерстві відзначають, що Вишнівецьке державне виробничо-торговельне підприємство «Шкіргалантерея» свідомо використовувало документи, які втратили чинність. Воно протиправно зареєструвало за собою право власності на частину приміщень Вишнівецького палацо-паркового комплексу для подальшого їх відчуження, оскільки перебуває на стадії ліквідації.

«Судова тяганина за цією справою тривала два роки. Завдяки копіткій роботі, зокрема зі збирання доказів та доведення у судовому процесі належності спірного майна до комплексу пам’ятки національного значення, представникам Національного заповідника та МКІП вдалося відновити порушене право держави та захистити українську спадщину», - додали у МКІП.

Вишнівецький палац — це архітектурна пам’ятка загальнодержавного значення у смт Вишнівець Збаразького району Тернопільської області. Палац збудований у ХVIII столітті, був родовою резиденцією однієї з найвпливовіших династій Східної Європи - князів Вишневецьких, які походять із давнього українського роду.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.