Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Не написати не змогли. 

Минулого тижня на сайті газети "Свобода" (http://svoboda.te.ua/listi-chitachiv/do-uvagi-miskogo-golovi-ternopolya-sergiya-nadala.html) з'явився лист працівників Тернопільського підприємства "Ватра", які звинувачують міського голову Тернополя Сергія Надала в тому, що він обіцяв одне, але слова не дотримав.

Ватрівчани думали, що саме вони будуть освітлювати міський стадіон, в рамках його реконструкції. Однак, тендер просто відмінили. 

Перед виборами, за словами працівників корпорації "Ватра", пан Надал обіцяв, що буде надавати пріоритет національному виробнику і дбатиме про робочі місця для краян. Але тепер, коли тендер відмінений, жодних пояснень влада не дає. 

Нам джерела в міській раді сказали, що причина криється не у підприємстві "Ватра", в чиїй компетентності і професіоналізмі ніхто не сумнівається. Йдеться, як це не банально та цинічно звучить, про звичайнісінькі відкати.

Схема проста. 

На підприємство, до якого має відношення пан В. (давній друг та черговий кум міського голови С.Надала) перераховуються всі кошти, передбачені на освітлення стадіону. Сума не маленька - 2,8 мільйона гривень. Підприємство на 1,2 млн.грн. закуповує світильники "Філіпс", 300 тисяч гривень тратитьна монтажні роботи, ще 300 тисяч на дроти, кріплення та інші супровідні деталі. Разом виходить 1,8 млн.грн.

Куди подінеться ще 1 мільйон гривень - здогадатися не важко.

З паном В. у Сергія Віталійовича склалися дружні стосунки ще з часів роботи в податковій. Кажуть, що вони разом мали відношення до контрабанди побутової техніки. Можливо навіть до тієї, яку закуповували чиновники, виконуючи вказівку В.Хоптяна про забезпечення шкіл "плазмєними тєлєвізорами".

Як би там не було, але заробіток на двох в розмірі 1 мільйон гривень на двох - премія з нагоди Дня місцевого самоврядування доволі непогана.

Поки ми готували цю публікаці, наші «колеги» з «За  Збручем» оперативно опублікували іншу інформацію

«Тернопільський стадіон освітить «Ватра», а табло привезуть з Києва

До кінця року реконструкція тернопільського стадіону буде завершена. Зараз ведуться останні підготовчі роботи під встановлення освітлення і табло. Хоча тендер на придбання електронно-інформаційного табло та визначення виконавця робіт на встановлення освітлення свого часу були відмінені.

– Наскільки мені відома інформація від тендерного комітету, тендери не відбулися у зв’язку із тим, що обидві сторони подали недостатньо вірні документи. Але є сьогодні діюче законодавство про тендера, яке говорить, що ті об’єкти, які будуються на виконання вимог Національної програми підготовки до Євро-2012, йдуть за процедурою закупівлі в одного учасника. Там є не обов’язковим проведення тендеру, – повідомив міський голова Сергій Надал.

Тому тендерним комітетом було прийнято відповідне рішення і оголошено процедуру закупівлі у одного учасника. І по освітленню, і по табло обрали тих, хто пропонував найнижчу ціну. Освітлювати центральний стадіон буде місцевий виробник – це тернопільська «Ватра». А ось табло придбають у однієї київської структури. У Тернополі, на жаль, зазначає мер, жодне із підприємств на цьому не спеціалізується.

Тернопільський Новинар

Коментарі  

 
-3 #5 Максим 08.12.2011 08:25
В цій статті тільки й правда, що Надал і В(єтров)- близькі знайомі....
Цитувати
 
 
+4 #4 Нічого собі 08.12.2011 08:21
Цитую отекето:
пан Надал, як справжній патріот за вжди підтримує своїх. а той лист на редакцію Свободи писали працівники, які не в курсі. а директор все знав, що вони виграють

Це неправда. Наскільки мені відомо - листа написали працівники конструкторсько го бюро Ватри. Керівництво їм ніякої інформації щодо результатів тендеру не давало - оскільки їх не було і все вирішував Надал. А чутки проте що якесь інше підприємство виграє тендер - ходили ще з березня-квітня.
Відсутність інформації + чутки щодо корупції = очевидно призвели до такого листа. А оскільки конфлікт вийшов у публічну площину - результат був очікуваний.
Цитувати
 
 
+6 #3 отекето 08.12.2011 07:07
пан Надал, як справжній патріот за вжди підтримує своїх. а той лист на редакцію Свободи писали працівники, які не в курсі. а директор все знав, що вони виграють
Цитувати
 
 
-14 #2 Місцевий 07.12.2011 21:23
Поки ми готували цю інформацію виявилося що це нам приснилося, але не написати наш нічний бред ми не змогли. Тому що ми чесні журналісти, все що ми придумали повинні знати всі!!!!
Цитувати
 
 
+10 #1 скептик 07.12.2011 07:46
ну, і кому вірити? думаю, що журналісти перебільшують в якихось схемах і типу того. все набагато простіше і прозоріше
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.