Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільщина має непогані показники соціально-економічного розвитку. Так вважає заступник голови облдержадміністрації Юрій Желіховський. З 26-ї рейтингової позиції за підсумками 2010 року область піднялась на 16-ту за перше півріччя 2011-го, а сьогодні – вже на 13 місце.

Юрій Желіховський, віце-губернатор: «Особливо нас тішить те, що піднялась ситуація у сільському господарстві та промисловості. Усільському господарстві за показниками сьогодні в Україні займаємо 2-3 місце. Промисловість – 8 місце з 10-ти. І ще є ряд показників, які сьогодні нам дозволяють піднімати рейтинги області».

Проте поряд з успішними напрямками є й ті, в яких область відстає. Зокрема – це будівництво, зовнішні інвестиції, роздрібна торгівля та сфера послуг, – каже директор департаменту розвитку торгівлі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Ігор Гарбарук.

Ігор Гарбарук: «Вважаю, що ми сьогодні з нашими колегами обговоримо ці питання і вирішимо шляхи їх реалізації».

Всі дії Уряду направлені не те, щоб захистити внутрішній ринок від економічних коливань, – зазначає Ігор Гарбарук. У Тернопільській області в цьому напрямку робиться досить багато. Зокрема, проведення ярмарків гарно впливає на цінову ситуацію.

Ігор Гарбарук: «Вони дозволяють нашим споживачам отримувати найкращі продукти, найкращі товари за дійсно збалансованою, гарною ціною».

Ріст цін на Тернопільщині досить поміркований, і його не можна назвати суттєвим, – каже Ігор Гарбарук. Він також спростовує думку стосовно того, що за цінову ситуацію в країні відповідають тільки центральні органи державної влади, і додає: сьогодні органи місцевого самоврядування мають достатньо інструментів впливу на ринок для того, щоб стримувати ситуацію.

Ігор Гарбарук: «Саме в цьому має бути найкраща співпраця між місцевими органами самоврядування та бізнесом. Тому що гарне розуміння цих процесів може впливати на цю ситуацію. Так само великий вплив мають відносини в бізнесі, наприклад – між виробниками продукції та реалізаторами».

Сьогодні у цих відносинах є проблеми. Великі роздрібні мережі вчасно не розраховуються за наданий товар. А це призводить до того, що постачальник у вхідну ціну закладає ризик неплатежів. У Верховній раді зареєстрований проект Закону України «Про внутрішню торгівлю», який має на меті налагодити ці процеси, – каже Ігор Гарбарук.

ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.