Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Земельна реформа призведе до знищення українського села. В цьому переконані деякі тернопільські політики. Кажуть: нашими чорноземами торгувати не можна, адже вони безцінні. Посадовці б’ють на сполох: земля – це чи не останнє багатство, яке ще залишилось у людей. Тому його віддавати чи продавати категорично не можна.

Михайло Головко, депутат Тернопільської міської ради: «Ми повинні розуміти, що земля – це стратегічний ресурс, без якого нація розвиватися не може. Якщо ми сьогодні продамо землю, то ми можемо практично поставити хрест на українському селі – нашої колиски, культури. Ми пам’ятаємо ті самі приклади, які мали місце в 1930-х роках за Сталіна, що з нами сталося, коли ми втратили землю, коли Україна зазнавала геноциду – Голодомору».

Законопроект «Про ринок землі» не спрямований на розвиток села та збагачення людей, які працюють на полях та живуть за рахунок врожаю. Його діюча влада «протягнула» у парламент, а це дасть можливість олігархам скуповувати землі і при цьому залишати простих людей ні з чим. Місцеві політики запевняють: така реформа – це безвихідь для середнього фермерського класу.

Петро Гринчишин, депутат Тернопільської міської ради: «Влада сьогодні протягнула в першому читанні законопроект – для того, щоб сконцентрувати найбільше національне багатство – землю – в руках окремих осіб, щоб з'явилися нові «Ахметови», нові власники, які зроблять наш народ кріпаками і рабами. А ви, напевно, бачили, скільки депутатів було в залі, як голосувалося, хто брав участь».

Ті, хто проти вільного обігу землі сільськогосподарського призначення, вже сьогодні скликають наради та проводять роз’яснювальну роботу із селянами – власниками паїв. Місцеві політики запевняють: люди не розуміють нового закону і не правильно його трактують. Депутати радять рівнятися на досвід інших світових країн.

Петро Ландяк, депутат Тернопільської міської ради: «Я цього року мав можливість бути в Ізраїлі .Там – 100% державна власність на землю .Там усі землі підлягають зрошенню, тому що є несприятливі погодні умови. Більше 50% сільськогосподарської продукції експортується. Тобто в таких умовах, на зрошених землях, на землях виключно державної власності – можна розвивати високі, наукомісткі технології, досягати великих результатів у вирощуванні сільськогосподарської продукції тапродукції тваринництва. Це є для нас великим прикладом».

Деякі політики вважають, що закон про ринок землі – це хитрий та підступний план знищення народу. В селах здебільшого живуть пенсіонери, які готові продати свої паї за мізерні гроші. В той час молодь, якої практично в провінціях не залишилось, спивається.

Теодозій Кухарський, помічник народного депутата України: «Якщо залишається молодь і працездатне населення, то в нас так склалося, що в кожному селі є кабачок, під яким сидять, дають на чорний список, щоб тільки пили. Це біда цих людей, тому що вони мають земельних паїв. І їм дадуть 1000, 2000 гривень, щоб вони їх продали і позбулися їх».

Головне, кажуть фахівці, щоб люди не почали масово продавати свої паї після остаточного ухвалення земельного питання. Адже ціна щороку зростатиме. Тому в будь-якому випадку варто зачекати.

Лариса Римар, голова ТОГО «Спілка власників землі»: «Якщо ці люди будуть спонтанно діяти, то ми маємо ризик отримати те, чого ми всі сьогодні боїмося, що українська земля перейде у власність – через українські компанії з іноземною часткою власності – в іноземні руки».

Земельної реформи все одно не уникнути – як пенсійної чи податкової. Головне, щоб у законі були чітко прописані права власників дорогоцінних гектарів.

ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.