Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Депутати області частково змінили бюджет-2011. Зокрема, заплановані гроші на дитсадок у селі Ігровиця, передали на аналогічну потребу у Великих Гаях. А з прописаних у кошторисі 59 тисяч майже 54 віддали на школу в селі Горигляди, а ще 5 тисяч – на реконструкцію обласного перинатального центру «Мати і дитина».

Обурення деяких депутатів викликало бажання влади передати 500 тисяч гривень тернопільському Галицькому коледжу. За словами обласних обранців, недостача в освітній галузі міста з’явилася через витрати його керівництва на житлово-комунальне господарство. Проте голова облради винними у проблемі, що виникла, назвав Кабінет міністрів України.

Павло Федик, депутат обласної ради: «В місті Тернополі, в статті 77 бюджетного кодексу, замість першочергового фінансування витрат на оплату праці бюджетників кошти пішли кошти на житлово-комунальне господарство. Я розумію, що «Свободі» треба показати, що вони щось міняють у місті, але бюджетний кодекс каже: в першу чергу гроші повинні йти на оплату витрат на енергоносії. Нема питань – робіть хлопці. Але пояснюйте і говоріть людям правду».

Олексій Кайда, голова обласної ради: «Якби Кабінетом міністрів у повній мірі виконувалися зобов’язання перед місцевими бюджетниками, то в нас би взагалі не виникало питань: додати в місто 500 тисяч, зменшивши по районах на 2,8% всього-на-всього. Не виникало би питань компромісів, узгодженостей і так далі».

Обговорили депутати і програму розвитку та функціонування української мови в області впродовж наступних 4-х років. До уваги брали і мовлення деяких місцевих ЗМІ. Не забули і про рекламу, яка активно розвивається на теренах Тернопільщини.

Степан Барна, депутат обласної ради: «Мова йде про рекламу, яка здійснюється іноземною мовою. У першу чергу – на півночі Тернопільщини, у Кременці, – польською мовою. Я хотів би зрозуміти, чому не залучені, наприклад, до здійснення контролю правоохоронні органи, які би в першу чергу мали би займатися здійсненням наглядових функцій дотримання чинного законодавства дотримання мови в рекламі».

Володимир Долинний, заступник начальника управління освіти і науки ОДА: «Управління МВС ми сюди не записували, тому що це не функції Міністерства. Але я думаю, відповідне управління – як спеціалістів, як правоохоронців – треба залучати просто як членів комісії. Відповідно, директора, який не буде, можливо, слухати працівників виконавчого управління, зняти, як того вимагає закон».

Не менш важливе питання – бюджет на 2012 рік – голова облради пообіцяв, як повідомляє ІНТБ, розглянути лише після обговорення його членами відповідних комісій.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.