Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Бабуся з Підгаєччини не знає, що їй дали 7,5 соток у Тернополі

82-річна жителька села Білокриниця Підгаєцького району отримала у Тернополі 7,5 соток для ведення садівництва. Щоправда, сама старенька про це нічого не знає і каже, що вже й не пригадує, коли востаннє була в обласному центрі.

– Я землю не брала, – каже 82-річна бабуся Михайлина Самборська 19 грудня.

Рішення про виділення землі на вул. Тернопільській пенсіонерці з Підгаєцького району з другої спроби прийняла Тернопільська міськрада 16 грудня. Депутати надали пані Самборській дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,075 га в оренду терміном на п’ять років для ведення садівництва.

Під час формування порядку денного “фронтовик” Тарас Юрик пропонував зняти це питання з розгляду. Пропозицію підтримали лише четверо депутатів, але під час остаточного голосування питання набрало 35 “за”.

Нагадаємо, на сесії 15 листопада це земельне питання не набрало необхідної кількості голосів після втручання депутата Петра Гринчишина.

- Дуже дивно, що пані Самборська, народжена у 1929 р., проживає в Підгаєцькому районі, а ми їй на вулиці Тернопільській даємо ділянку, – казав тоді він. – Спочатку дати б тим, хто з Тернополя, а потім – із сіл і районів.

Прізвище доньки забула

Тоді ж Петро Гринчишин поцікавився у начальника відділу земельних ресурсів Віктора Кібляра переліком документів, які треба подати для того, щоб отримати сім соток землі для ведення садівництва в районі бару “Монако”. Те ж запитання – про перелік необхідних документів – кореспондент спробував поставити і самій жінці. Втім, вона про рішення мерії нічого не знає.

Михайлина Самборська живе у селі Білокриниця, що за 60 км від Тернополя та за 7 км – від Підгайців. Село розташоване поруч із трасою, що веде до райцентру. Природа – мальовнича.

Михайлина Самборська, як ми з’ясували, мешкає у скромній селянській хатині разом із сестрою Ганною, яка молодша за неї на два роки. Здогадуючись, яким чином старенька змогла отримати у Тернополі землю, кореспонденти спочатку розпитали її про дітей та онуків. Пані Самборська каже, що має доньку Марію. Вона живе у Тернополі. Є ще двоє онуків – Михайло і Світлана.

Прізвище доньки по чоловікові старенька забула. Каже, наче Федишин чи Федчишин. Словом, на літеру “Ф”.

“Ми землі не брали…”

– Ми вже старі, – киває пані Самборська на сестру. – Що робили сьогодні, до завтра й забули.

Де працюють у Тернополі донька й онуки, пенсіонерка не знає.

– Ходять на роботу, – каже вона. – Вони є простими людьми, а не якимись начальниками.

Про ділянку у Тернополі старенькі нічого не знають.

– Ми землі не брали, – відповіла жінка. – Нічого не знаємо. Документів не подавали.

Про те, щоб донька чи онуки оформляли землю, пенсіонерки теж нічого не знають. Кажуть, родичі приїздять у село рідко – десь раз на місяць. Самі старенькі у Тернополі давно не були.

У Білокриницькій сільраді також не вдалося з’ясувати прізвище доньки пані Михайлини по чоловікові та місце її роботи у Тернополі. Щоправда, там розповіли, що недавно жінка зверталася до них по довідку, що її мати у селі не приватизовувала землю. Довідку донька отримала, бо Михайлина Самборська справді не приватизувала свою ділянку у Білокриниці.

Завдяки пошуковцю Google кореспонденти “20 хвилин”  з’ясували, що онук Михайлини Самборської працює начальником Тернопільської філії центру Державного земельного кадастру. Його прізвище Федишин. На його сторінці “Вконтакте” навіть є фото, де Михайло Федишин стоїть на фоні засніженої хатини своєї бабусі – Михайлини Самборської.

Тож звернулися до чиновника, аби з’ясувати, чи справді він – онук орендарки. Також запитали, чи не допоміг він їй ту землю отримати. Спитали і про те, що бабуся робитиме на тій землі. Чоловік підтвердив, що Михайлина Самборська – його бабуся.

- Ніхто з отриманням тієї ділянки не допомагав, – каже пан Федишин. – Бабуся підписала заяву і подала в міськраду. Там розглянули її і надали дозвіл на складання проекту землеустрою щодо передачі земельної ділянки в оренду. Після того, як проект підготують і затвердять, вона приступить до використання ділянки, згідно із її призначенням – ведення садівництва. Мати забирає обох бабусь в Тернопіль. Оскільки вони будуть тут жити, хочуть мати якийсь будинок і господарство.

Також Михайло Федишин наголосив, що за законом міськрада, виділивши ділянку, жодних порушень не вчинила. Відмовити людям у наданні землі в оренду можна лише, якщо її просто немає. Оскільки земля була – ухвалили відповідне рішення, додає чиновник.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.