Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Борошно також дорожчатиме

Соціальний хліб вищого гатунку коштує дві гривні дев’ять копійок. Нова можлива ціна - дві гривні 60 копійок. Ціна на хліб першого гатунку зросте із однієї гривні 94 копійок до двох гривень 42 копійок, а на житній - із однієї гривні 51копійки до двох гривень чотирьох копійок.

Буханець хліба коштує вже майже п’ять гривень, скаржаться тернополяни і припускають, що це пов’язано зі зростанням вартості борошна, вартість якого зараз 4 гривні 75 копійок.

Минулого тижня у тернопільські магазини хліб привезли уже за новою ціною.

- Ще вчора білий подовий хліб коштував 3 гривні 15 копійок, а сьогодні - на 15 копійок дорожче, - кажуть приватні підприємці . - Батон подорожчав на 35 копійок. За булочку “Ріжок з повидлом” тернополянам також треба віддати на 20 копійок більше, за “Веснянку” - на 10. “Студентська” подорожчала на 15 копійок.У лютому виробники піднімали ціни не на соціальний, а на комерційний хліб.

В одній із мереж супермаркетів, окрім заводської продукції, реалізують ще й власну випічку.

- Цех випічки працює цілодобово, - говорять продавці. - Є як пісний хліб, так і делікатесний. Багато тернополян купують дешевий здобний хліб за 99 копійок. Є й дорогі види - “Гурман житній” та “Шампань” - за 8,99 та 6,54 грн.

Вартість хліба зросте уже до кінця березня, каже співвласник ТОВ “Надзбруччя хліб” Андрій Іноземцев. Підприємство, за його словами, намагалося не підвищувати ціну на свою продукцію з кінця минулого року.

- Подорожчали борошно та пальне, - розповідає пан Іноземцев. - Тому, власне, і підскочила ціна на хлібобулочні вироби. Ми вже подали заявки про отримання борошна з аграрного фонду держави. Якщо отримаємо його за вищою ціною, то вартість хліба зросте. Борошно вищого гатунку нині коштує 2,09 грн. Нова можлива ціна – 2,60 грн. Ціна на борошно першого гатунку також зросте із 1,94 до 2,42 грн, а на житнє - із 1,51 до 2,04 грн.«Комерційний» хліб навряд чи зросте в ціні, додає він: це сталося вже у лютому.

Соціальні сорти хліба наразі не подорожчали і в ТОВ “Тернопільхлібпром”, каже директор підприємства Юрій Токаренко. За його словами, пекарі чекають, коли стане відомою ціна борошна з аграрного фонду. На комерційні сорти піднімати ціни фірма не збирається, бо вже зробила це у лютому.

На відміну від критичної ситуації на Луганщині, тернопільським хлібопекарям вдалося зробити запаси борошна, зауважує пан Кінах. Тому в області й немає таких проблем. З іншого боку, на Луганщині проблемна ситуація пов'язана лише з окремими підприємствами, повідомля ”20 хвилин”

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.