Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Кілька позашкільних освітніх закладів Тернополя у наступному році можуть припинити свою роботу. Такий висновок зробили місцеві депутати політичної партії «Фронт Змін», ознайомившись із бюджетом міста на 2012 рік. Проект кошторису міська влада повинна розглянути і прийняти на наступній сесії, яка запланована на початок січня.

Судячи з бюджету, кажуть «фронтовики», через недофінансування можуть постраждати дитяча хорова школа «Зоринка», дитячо-юнацька спортивна школа №3 та ще кілька закладів. Зокрема, ДЮСШ тернопільська мерія хоче об’єднати з футбольною, яка розташована в іншому кінці міста. Пояснюють це бажанням з оптимізацією роботи освітнього закладу, зекономивши при цьому гроші. Проте ніякої оптимізації, вважає екс-начальник управління сім’ї, молоді та спорту Юрій Юрик, не відбудеться.

Юрій Юрик: «По спортивній школі, якщо чесно сказати, питання оптимізації, в принципі, майже ніяке не вирішується. Тому що кожна спортивна школа, чи 3-тя, яку планують обєднати з футбольною, має свою матеріально-технічну базу. Якщо у 3-ї основа – це ФОК, то футболісти не приїдуть грати у ФОК. Тобто матеріально-технічна сторона не покращується, але вона різна, причому в різних частинах міста. Наприклад, ну не звільнять людину, яка там прибирає той самий ФОК чи прибирає футбольні поля. Тобто кого мають звільняти? Це звільнять 1-2 людини, наприклад, касира чи бухгалтера. От і всі зміни, які відбудуться».

Не менш резонансним при плануванні бюджету-2012 є питання виплати стипендій колишнім студентам Галицького інституту. Після реформування частині студентів довелося залишити навчальний заклад. Але заробленої стипендії їм не виплатили досі. Міська влада пояснює, що грошей на це не виділено, констатує ІНТБ.В результаті простих розрахунків депутат міськради Роман Заставний з’ясував, що виплатити стипендії мерія може. Якщо при закладенні бюджету виплат студентам не передбачать, «фронтовик» обіцяє ініціювати зрив прийняття кошторису.

Роман Заставний: «Зараз у наявності є десь приблизно на 500 дітей менше. Якщо ми візьмемо 500 дітей і помножимо середньій показник фінансування на 1 дитину 7 тисяч гривен, то це виходить 3,5 мільйонів гривень фактично на тих дітей, яких зараз немає, які зараз пішли у виші. Але вони у формі не заключні. Тобто тут не треба лукавити, що цих грошей хтось там не додав. Їх, згідно формули, дали навіть більше, ніж треба – щоб не набратися сорому перед усією Україною, де діти будуть подавати на міську раду в суд за відсудження своєї стипендії. А те, що вони виграють цей суд, є гарантія не 100, а 200%. Тому що норма закону передбачає виплату стипендії. Все. Крапка».

Чимало запитань до керівництва міста у депутатів і в передбачених коштах від продажу та оренди комунального майна. За це в бюджеті запланували отримати 6 мільйонів гривень. Але від яких саме об’єктів – чомусь не вказано. Оскільки як в місті, так в області владу представляє одна політична сила, по суті – опозиційна до правлячої в Україні партії, – то тернопільська влада не повинна миритися з тим мізером, який їй виділяють посадовці в Києві, – вважає депутат від «Фронту Змін» Петро Гринчишин. Місцеві обранці радять керівництву Тернополя боротися з такою позицією Верховної Ради.

Петро Гринчишин: «Не можна вважати себе васалами і йти в течії того, що прийнято Верховною Радою. А прийнято не всією Верховною Радою, а більшістю – 250 депутатів, які взяли на себе відповідальність за стан в державі. Я вважаю, що партія «Свобода» не брала на себе відповідальності за такий стан, тому вона зобов’язана на місцях, виходячи з тих заяв, що «зміни почнуться з Тернопілля», робити ці зміни, показувати, що місцева громада не згідна з таким бюджетом».

Загалом, проект бюджету-2012, каже Петро Гринчишин, зовсім не напружений. А саме такий, який міська влада зможе виконати, восхваляючи потім себе. Чи приймуть міські обранці такий кошторис, побачимо вже на наступній сесії міста, яка відбудеться 5 січня

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.