Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Найстрашніше, що з 2008 року лікарі-чиновники, коли все це відбувалося, залишилися на своїх посадах й досі

Чотири роки тому в райцентрі Чортків в лікарнях загинула не одна людина, а в пологовому будинку скалічили кілька дітей та долі багатьох родин. Чи шукали родичі загиблих та скалічених правду і справедливість? Шукали. Але не знайшли.

Про два випадки в тому році (про один ми писали в статті Горе-лікар «не помітив» мертвого плода дитини, а про інший збираємося це зробити найближчим часом з копіями виписок з лікарні, відповідей чиновників та «розслідувань» прокуратури), коли в пологовому при безпосередній участі головного лікаря Михайла Худзіка ледь не загинули породіллі, але, на жаль, в них одне немовля померло, а інші двоє діточок залишилися каліками на все життя, відомо багатьом чортківчанам (це, повторимося, тільки два випадки одного року, в яких родичі покалічених і померлих діточок спробували добитися правди).

Про ці випадки писали в пресі, були звернення батьків до управління здоровя, в прокуратуру як районного, так і обласного і державного рівня. І що? А нічого. Прокуратура та чиновники від медицини відписалися, що, типу, лікар не винуватий. Хтось спитає, чи варто повертатися до минулого? Варто однозначно. Бо ті ж лікарі та чиновники, яких родичі покалічених і померлих вважають винними, й досі займають свої посади у медицині Чорткова та у владних кабінетах ...

А тепер надамо слово нашим колегам з газети «Експрес», яка викрила найбільшого афериста-душогубця часів незалежної України, «Доктора Пі» Слюсарчука.

«… Сказав неправду журналістам і громадськості й Михайло Буртняк, начальник Головного управління охорони здоровя в Тернопільській області. Під час розслідування журналісти газети «Експрес» встановили, що Слюсарчук оперував на Тернопільщині. Й не один раз. Лише результат усюди однаковий – смерть.

У лікарнях цієї області померло щонайменше троє людей. Із низ – двоє дітей: трирічний Данилко Прокопчук (січень 2010 року) та 11-річна свтланка віцентович у Чорткові (травень 2008 року).

«Є два випадки, коли у нашій лікарні оперував Слюсарчук» - визнає головний лікар Чортківської ЦРЛ  Михайло Семків.

 Саме цей лікар-чиновник каже, що не знає, чому начальник Головного управління охорони здоровя ТОДА сказав неправду. «Ми ніколи не приховували факту, що Слюсарчук оперував у нашій лікарні в цих двох випадках. Є історії хвороби та журнали запису операцій, де чітко зазначено, що перуючий хірург – Слюсарчук А.Т.

«Коли він робив трепанацію черепа дитині, то один високий молодий чоловік, котрого Слюсарчук привіз із собою і казав, що це його асистент, знімав операцію на відео фотографував» - розповідають медики з Чортківської лікарні. Кажуть, що документів тоді у Слюсарчука ніхто не перевіряв.

… Світланка впала з велосипеда, якого їй подарували батьки після закінчення шкільного класу. «Дівчинка надійшла до нас 8 червня 2008 року о восьмій вечора. У неї була закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку. Вже через дві години ми перевели її до реанімаційного відділення….» Лікарі також кажуть, що викликали нейрохірурга з Тернополя. Але дитина майже одразу була на апараті штучного дихання. І наші медики, і тернопільські фахівці попередили батьків про важкість стану доньки. А вони,  тобто батьки, стверджують тепер лікарі, (хоча як нам натякнула одна лікарка з цієї ж лікарні, саме «Доктора Пі» батькам порадили дехто з керівників Чортківської лікарні – прим. ТТ), коли почалися розслідування, якось знайшли Слюсарчука та дали йому дозвіл на операцію.

… Світланка померла наступного дня після операції. Дитя не прожило й доби після скальпеля тоді ще липового «професора»…

Продовження буде …

"Тернопільський тиждень",  «Експрес»

Коментарі  

 
+1 #6 наталя 04.03.2012 15:12
непишіть хирні почнемо з того що худзик і поміг багатьом жінкам те що він любить гроші це тепер хто їх в чорткові чи в роддомі не любить там проста санітарка кармани роставляє .він наромальний лікар головне мудрий в наш час вашко знайти досвітченого лікаря як худзик.коментарі з досвідом :-)
Цитувати
 
 
+1 #5 чортківчанин 05.01.2012 22:02
в нашому місті всі знають про те, що Худзік і багаторічний прокурор району Богдан Їжук- корєша,як це не гнило і страшно, а тому й покриаються його злодіяння, але прокуратура ретельно покриває помилки цього головлікаря пологового, а скільки дітей зробив каліками цей костолом-просто жах, але якщо вже журналісти починають про це писати, то віримо, що того Худзіка зупинять, як журналісти експресу зупинили слюсарчука. Хоча є одне але - донька худзіка також журналістка, принаймні недавно ще працювала на одному з вітчизняних телекаканалів, може тому й вдавалося якось покривати те що творив цей чоловік з дітьми та батьками у пологовому в чорткові
Цитувати
 
 
+1 #4 медсестра 05.01.2012 14:44
за весь час, що я працюю у відділі інтенсивної терпій в дитячій обласній лікарні, до нас з чорткова привезли з десяток діточок, яким "допомагав" зявитися на світ цей Худзик, і клянуся, я нерозумію як ті колеги які з ним працюють в пологовому, допускають його до родів, це просто жахіття
Цитувати
 
 
+3 #3 Антон 04.01.2012 22:20
Не приховую, що є прихильником цього сайту та постійним дописувачем. Але те що роман заставний є його спонсором? херн... я Днями на сайтах за збручем, погляд, 20 хвилин була оприлюднена супер важлива стаття, де колишній мер розказує казки, абсолютно ідентична за змістом. Що доводить, що вона тупо проплачена. а на сайті 20хвилин взагалі вказано, що ця інформація на правах реклами. А на ТТ чомусь я цієї фігні не бачив.
Може помиляюся, але тут одне з трьох - або заставний ігнорує ТТ, або він до нього немає жодного відношення, або він надто хитрожопий і намує всіх, навіть тих, хто має з ним одне світосприйняття ... а цю статтю читайте на сайтах, зазанечих в коментарі

Депутат міської ради Роман Заставний вимагає блокувати прийняття обласного та міського бюджету як таких, що винищать Тернопільську область та неспроможні вивести обласний центр на шлях економічного зростання. Про це він заявив, ознайомившись з основними показниками головних фінансових документів на 2012 рік.

- Я переглянув цифри, які закладені в бюджеті на наступний рік і вжахнувся, – каже Роман Йосипович. – якщо раніше говорили про бюджет проїдання, то це буде бюджет голодування.

Політик закликає блокувати прийняття обласного та міського бюджету як таких, які не здатні наповнити ні центральна влада, ні місцева.

- Мені здається, що теперішні чиновники не можуть і не хочуть ефективно працювати над тим, щоб зробити бюджет збалансованим. Вони думають виключно про наповнення власних кишень, – наголошує пан Заставний.

На його думку, місцева влада повинна показати свою спроможність ефективно управляти економікою області та містом. Для цього потрібно переглянути показники власних надходжень, збільшивши їх в півтора рази, а потім з відповідними пропозиціями звертатися до органів центральної влади.
Цитувати
 
 
+3 #2 ТТ 04.01.2012 21:55
у 2008 році губернатором Тернопільщини, принаймні коли адресувалися запити на імя нач.гол управління охорони здоровя, був саме Чижмарь, і він не міг не знати про ці запити, бо згідно з внутрішньою інструкцією, всі звернення в ТОДА мали б проходити через її керівника, як і в будь-якій іншій структурі, так що це чиновник знав, що відбувається в області, й зокрема в Чорткові, бо з тодішнім головою РДА Капустою не одну годину провів в сауні й на полюванні в Чортківському лісгоспі, точніше, в Білецькому урочищі, це тобі мало б бути як нікому іншому відомо, Боря...
Цитувати
 
 
-3 #1 То хто 04.01.2012 21:36
До чого тут Чижмарь Віталійу? Заставний платить більше?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.