Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тож чи платити в обласному центрі за паркування автомобілістам?

Окремі статті доходів міського бюджету на 2012 рік не відповідають чинному законодавству.

Зокрема, збір за місця для паркування транспортних засобів має збагатити скарбницю на суму понад півмільйона гривень, проте пункт 14 Постанови Кабміну № 1342 від 3 грудня 2009 року зобовязує платні парковки в містах України обладнати паркоматами. Якщо цього не зроблено, то збір за паркування стягуватися не повинен (з1 січня 2012 року в дію вступила ця норма постанови Кабміну, за якою власники парковок повинні мати так звані паркомати – автомати для прийому оплати за надану послугу. А це означає, що з початком року відпала потребу оплачувати парковку там, де цих паркоматів немає – вирішив багато хто. Навіть низка українських ЗМІ про це написала.

Цю невідповідність підмітив на останній сесії міської ради регіонал Василь Лукін, загнавши цим самим молоду заступницю мера Вікторію Остапчук в ступор. Чиновниця хаотично шукала відповіді на запитання Лукіна - пригадала йому недофінансування державною делегованих повноважень, зазначила, до якої партії належить Премєр-Міністр України та сам Лукін, але відповіді по суті питання так і не дала. Не допоміг своїй підлеглій і міський голова Сергій Надал, який надаючи слово пану Лукіну, вже почав усміхатися в передчутті чергових "шедеврів" від регіонала. Але виявилось, що в той момент було не до сміху. Особливо, коли суму, якої бракуватиме у звязку з відсутністю платежів за паркування, Лукін запропонував компенсувати, зменшивши витрати на апарат міської ради, скоротивши премії та надбавки чиновникам.

 На сьогодні бюджет прийнятий без змін, паркоматів на вулицях немає, як і немає відповіді від влади, чи законним є запровадження в бюджеті статті доходів з кожного автомобіліста, який паркується в Тернополі. Або нас чекатимуть додаткові витрати на паркомати, от тільки хто платитиме за них - питання відкрите.

Нагадаємо, що попередній мер Р. Заставний в якості експерименту запровадив у Тернополі безкоштовні парковки. Експеримент себе оправдав і автомобілісти вже звикли до "халяви". Однак, судячи з статті бюджету, звикати тепер треба до іншого.

Довідка від «ТТ»: у пункті 14 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів» йдеться, що відведені майданчики для платного паркування обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами.

Ці автомати мають встановлюватися з розрахунку не менш як один автомат на 10 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги або тротуару. У таких автоматах оплачувати послуги можна або спеціальними платіжними картками, або готівкою.

Уряд вирішив, що не потребують обладнання паркувальними автоматами спеціально обладнані парковки – тобто такі, що розміщені поза межами проїзної частини вулиці, дороги або тротуару.

Окрім того, обов’язковою ознакою таких спецпарковок, на яких може не бути паркомати, є той факт, що такі майданчики призначені виключно для тих, хто оплачує послуги у безготівковій формі, згідно з договором, укладеним не менш як на місяць.

"Тернопільський тиждень"

Коментарі  

 
+2 #7 Діма 12.01.2012 12:42
Думаю та все продумано, і плтні парковки - це нормальний європейський підхід і порядок на дорогах
Цитувати
 
 
+2 #6 свій 12.01.2012 09:08
паркування в Європі - платне. і нема чого стогнати. якби було незаконно - був би протест прокурора
Цитувати
 
 
+2 #5 податківець 12.01.2012 08:45
за паркування платять і керівництво супермаркетів. то вони і дадуть півмільйона до бюджету
Цитувати
 
 
+2 #4 Катя 11.01.2012 20:52
будуть скоро паркомати, побачите, або буде протест прокурора
Цитувати
 
 
-2 #3 Рома 11.01.2012 19:50
Якшо б не заклали тої суми в бюджет, то не було б взагалі нічого. А тепер закуплять паркомати, і буде казна наповнюватися. все нормально!
Цитувати
 
 
+3 #2 водій 09.01.2012 07:58
бюджет треба наповнювати. і якщо паркомати зявляться, наприклад, в липні, то з липня і почнемо платити, але таку суму треба передбачити - така фінансова дисципліна. а паркомати понти коштують. купляться
Цитувати
 
 
+2 #1 Антон 08.01.2012 23:05
повторюся - ви всі забули, що мером обрали, а себе за рифмою об ... податківця, а ці люди завжди знають, як збивати бабло з натовпу, який називають у період виборів електоратом, хоча той же Бандера чи Коновалець називав цих людей НАЦІЄЮ і НАРОДОМ, але на жаль, не ті свободівці при владі....
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.