Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Що з аукціонів перепадає бюджету, а що осідає в кишенях влади?

Мізерний бюджет міська влада поповнювати не поспішає. Продає комунальне майно за штучно заниженими цінами. Напередодні Нового року з-під молотка пішло приміщення, яке коштує на кількасот тисяч гривень більше, аніж за нього заплатив покупець. Будівля ЖЕКу, що розташована на вулиці Карпенка, 18а, тепер належить власнику однієї з тернопільських будівельних компаній(колишньому конкуренту Надала на мерських перегонах Ігорю Гуді, який, точніше очолюване ним будівельне підприємство, який за нашою власною інформацією належить нардепу від УНП пану Джоджику, вже отримав не одну земельну ділянку в Тернопілі під забудову тільки у 2011 році, відколи містом керує Сергій Віталійович з побратимами – при. «ТТ») На аукціоні він купив його за неповних два мільйони гривень. Торги відбулись із численними порушеннями.

Як розповів депутат міскради, член постійної комісії з питань контролю за використанням комунального майна Тарас Юрик, виставляючи на продаж об’єкт на Карпенка, 18а, міські посадовці врахували лише адмінбудівлю, а на гаражі біля неї, судячи з вартості, вирішили уваги не звертати і в ціну не включати.

Тарас Юрик: «Не враховано весь об’єкт. Враховано тільки адмінбудівлю, яка складається з 3-х поверхів, а гаражі, які є капітальними спорудами, не враховані в цю оцінку. Відповідно, оцінка мала бути абсолютно іншою і значно більшою. Відповідно, внаслідок цього в бюджет надійшла би більша кількість коштів від проведеного аукціону, ніж надійшла зараз, оскільки аукціон уже відбувся».

Та й сама оцінка приміщення на Карпенка, 18а, відбулась із недотриманнями необхідних умов для чесного проведення аукціону. Визначати вартість таких об’єктів повинні члени комісій з питань контролю за комунальним майном. Засідання, де затверджували оцінку по будівлі колишнього ЖЕКу, відбулось 28 листопада минулого року. Все ніби законно і без порушень, якби не один нюанс. Напередодні зібрання, 25 листопада, в одній із тернопільських газет опублікували інформацію про проведення аукціону по цьому ж таки приміщенню на Карпенка. В публікації вказали також і ціну, яку ще навіть не встигли затвердити члени комісії з питань комунального майна.

Тарас Юрик: «Це свідчить про те, що не була затверджена оцінка на комісії. І без затвердженням оцінки воно було опубліковано».

Якби в оцінку гаражі врахували, то ціна об’єкту була би значно більшою, аніж за нього заплатили на аукціоні. Загалом, ці капітальні споруди займають близько 500 квадратних метрів. Та вже сьогодні на сайті Тернопільської міської ради можна знайти рішення виконавчого комітету, де посадовці доручають одному із підприємств знести збудовані господарські будівлі.

Коли ж відбудеться демонтаж і чому гаражі не включили, коли відбувались торги, журналісти телеканалу ІНТБ вирішили дізнатись безпосередньо у начальника управління обліку та контролю за використанням комунального майна, Володимира Мединського. Але чоловік упродовж кількох годин відмовлявся відповідати на дзвінок.

Не втрачаючи надії, ми спробували зв’язатись із Володимиром Мединським, зателефонувавши у приймальну управління.

Приймальня управління: «Немає його зараз, і у нас не з’єднується».
Журналіст: «А коли буде?».

Приймальня управління: «Не знаю, я тільки з міської ради прийшла – його вже немає».

Виручені кошти із «чесно та справедливо» проведених аукціонів могли б покращити фінансову ситуацію в Тернополі. Адже міські посадовці запевняють, що для повноцінної роботи обласному центру не вистачає 53 мільйонів гривень.

 

P.S. Щоб зрозуміти всю суть цієї оборудки, яка була запланована вже давно, "Тернопільський тиждень" наведе тільки два офіційні документи:

1. Розпорядження міського голови Тернополя Сергія Надала від 02.08.11 за  №409

«Про вжиття заходів щодо забезпечення належного обліку та ефективного використання майна комунальної власності згідно  інформації та акту інвентаризації  нерухомого  майна міста від 30.03.2011р.» 

 

Розглянувши акт та матеріали інвентаризації майна комунальної власності  від 30.03.2011р. і з метою забезпечення належного обліку та підвищення ефективності використання майна територіальної громади м. Тернополя: 

1.Структурним  підрозділам Тернопільської міської  ради, у відповідності до розподілу  повноважень по управлінню майном  комунальної власності вжити  невідкладних заходів по усуненню  порушень в частині неналежного  використання майна комунальної  власності за результатами проведеної  інвентаризації, забезпеченню його  обліку та ефективному використанню  згідно додатку (додається).

2.Інформацію  про результати вжитих заходів  по усуненню порушень в частині  неналежного використання майна  комунальної власності подати  міському голові до 01.09.2011р.

3.Контроль  за виконанням розпорядження  залишаю за собою.  

Міський голова С.В.Надал

2. Рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради №2253 28 грудня 2012 року, «доповідав» В.В.Мединський

«Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування

З метою усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування, керуючись Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про регулювання містобудівної діяльності”, Земельним кодексом України, враховуючи висновки комісії створеної розпорядженням міського голови від 23.12.2011 року №638 виконавчий комітет міської ради ВИРІШИВ: 

1.Управлінням муніципальної поліції, житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, з питань містобудування та архітектури, відділу земельних ресурсів здійснити знесення самочинно збудованих господарських будівель (споруд) за адресою вул. Карпенка,18. 

2.Постійно діючій робочій групі затвердженій рішенням виконавчого комітету від 09.11.2011 року №1908 «Про створення постійно діючої робочої групи» організувати проведення робіт, викладених у п.1 даного рішення. 

3.Комунальним підприємствам «Тернопільміськсвітло», «Тернопільводоканал», «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця», «Міськшляхрембуд» виділити на вимогу робочої групи спеціалізовану техніку та засоби для проведення робіт з демонтажу. 

4.Тернопільському міському РЕМу забезпечити від’єднання від електропостачання самочинно збудованих господарських будівель (споруд) за адресою вул. Карпенка,18а. 

5.Доручити Тернопільського міського шляхового ремонтно-будівельного підприємства «Міськшляхрембуд» забезпечити знесення самочинно збудованих господарських будівель (споруд) за адресою вул. Карпенка,18. 

6.Проведення робіт зі знесення оформити згідно законодавства. 

7.Заступнику начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Лесіву М.Ф. забезпечити координацію робіт, контроль за виконанням робіт покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Стемковського В.В. 

8.Контроль за виконанням рішення покласти на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Камінського В.В., Стемковського В.В.

"Тернопільський тиждень"

Коментарі  

 
+2 #6 вас 27.02.2012 17:56
класно будуть сусіди :-)
Цитувати
 
 
+3 #5 Марічка 17.01.2012 10:39
Ну і малюють собі "ангельські обличчя" по ЗМІ,як вони вболівають за Тернопіль. Ви ще б так з кишень накрадене повіддавали! а ви тільки шаманите і на відкатах заробляєте. Ганьба таким чиновникам!!!!
Цитувати
 
 
+5 #4 Микола 16.01.2012 12:03
Надал бере вiдкати з таких схем i за тi грошi платить терноiльським сайтам, щоб його цiлували в дупу
Цитувати
 
 
+4 #3 Антон 16.01.2012 11:12
якраз гуда з креаторбудом буде дитячі майданчики будувати, дочекаєтеся,аяк же, та він краще ще один будинок зводитиме, в людей грошей хапнуть, а потім влада поміняється, гуда з джоджиком перестануть бути потрібні, бо їх видоять по повній, і буде як з дольовиками щепана
Цитувати
 
 
-4 #2 Павло 16.01.2012 09:03
а кому треба гаражі, якщо їх можна вбудувати в будинок. площа вивільняється і можна ще один дит.майданчик поставити
Цитувати
 
 
-4 #1 криза 15.01.2012 13:03
кризові часи зараз. треба здешевлювати вартість, бо тоді інвесторів взагалі не буде
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.