Нове на сайті:
Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Колишній «грантоїд» в своєму блозі вирішив приміряти на себе роль політолога?

От чому так є, що коли людина стає ближчою до владної верхівки, або ж починає в тій же владі працювати, то одразу стає компетентною у всіх питаннях? Можна, звісно, зрозуміти, коли приміром, людина хоче донести свої думки чи ідеї ще до когось. Але в такому випадку їй потрібно йти в проповідники, політику чи в журналістику. Та й то, напевне, нав’язувати комусь своє бачення можна тільки тоді, коли ти в якійсь сфері діяльності досяг певних результатів.

Так от, до чого це ми? Є в Тернополі такий собі молодий чоловік Максим Черкашин. Наразі він працює, офіційно, головним спеціалістом відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міськради під керівництвом свободівки, студентки Катерини Калуш. Кажуть, що саме ця панянка, якій трохи більше двадцяти років і пан Черкашин є радниками міського голови Тернополя Сергія Надала???

Але, якщо мер Тернополя вважає, що такі його молоді радники йому потрібні, то це їхня справа.

Сам Максим Черкашин, звісно, хлопець розумний і перспективний, принаймні, так про нього говорять. Щоправда, його попередня трудова діяльність здебільшого пов’язана з різноманітними громадськими організаціями та благодійними фондами, які, і це не є таємницею, фінансуються здебільшого закордонними структурами та отримують фінансові гранти.

Але, напевне, сьогоднішня посада пана Черкашина не забирає в нього багато часу, оскільки він ще й веде, і доволі регулярно, власний блог на сайті "Провсе". В якому він не соромиться давати характеристики місцевим політикам (щоправда, при цьому чомусь робить все в завуальованій формі, не називаючи конкретних прізвищ).

От і останній його «публіцистичний шедевр» в декого, в тому числі й у нас, викликав нерозуміння.

Ми наведемо текст Максима Черкашина повністю, але в дужках дамо свої коментарі-припущення, оскільки в автора, скоріше за все, не вистачило сміливості називати людей персонально.


Про політиків – щенят, мурах та павуків: зоологія по-тернопільськи

Практично щодня доводиться спостерігати за поведінкою як місцевих, так і загальнодержавних політиків. Хочемо того чи ні, але ми стаємо свідками діяльності цих мужів і жваво її обговорюємо – хто був за кермом автівки, чи випустять з в’язниці, чи буде балотуватись?

Хоча політиків багато, але не всі вони однаково корисні. Вирішив для себе розділити їх на певні групи та описати їхню поведінку. Вийшли наступні види, які можна поділити на підвиди – Щенята, Мурахи та Павуки.

Щенята

Молоді політики, які ще не були при реальній владі. Основний вид їхньої діяльності – це самопіар за будь-якої нагоди. Вони голосно, часто і досить мило гавчать. Особливість їх полягає в тому, що вони говорять про комуналку, освіту, медицину, бюджет та на інші теми, хоча не мають ні профільної освіти, ні досвіду роботи у жодній з перелічених галузей. Крім того, вони використовують будь-яку тему, лишень щоб привернути до себе увагу – смерть відомих особистостей, встановлення непотрібних пам’ятників, висміювання чужих ідей та ін. Коли вони трішки підростають і їхній гавкіт може перерости в кусання – їх купують господарі. Тоді вони гавчать не хаотично, а цілеспрямовано. Про них вже знає громада й інші політики, точніше їхня кличка на слуху, і вони мають реальний шанс отримати посаду й перейти на інший рівень (тут, однозначно, пан Черкашин має на увазі і себе, а також, думаємо, таких осіб як депутат облради Степан Барна, свободівець Михайло Головко, голова обласної організації партії «Україна майбутнього» Ігор Яворський, фронтзмінівець Тарас Юрик та інших молодих політиків – прим. «ТТ»)
На цьому етапі політичної еволюції молоді політики здобувають досвід, зв’язки та перетворюють своє ім’я на бренд.

Мурахи

Мурахами я б назвав політиків, які при владі. Тобто обіймають певні посади або мають доступ до прийняття рішень, які призводять до розподілу ресурсів.
Вони працюють. Добре чи погано це вже залежить від мурашників (бренду, лідера, команди, власних знань, досвіду і амбіцій). Ми чуємо про них як на центральних, так на і регіональних ЗМІ. Вони будують, відкривають, презентують, дарують, проводять. Їх переводять, звільняють, відкривають проти них кримінальні справи або підвищують(тут чітко можна зрозуміти, що мова йде про сьогоднішніх  очільників Тернопільської міськради, ОДА, облради тощо – прим. «ТТ»)
На цьому етапі вони здобувають ресурси – матеріальні і нематеріальні, зв’язки з такими ж мурахами. Вартість їхнього бренду дорожчає. Основне їхнє завдання – залишитьсь при владі.

Павуки

Павуки – це мурахи, яких відтіснили від влади. Ще вчора вони були все і вся – приймали рішення, їх показували по телебаченню, вони були рейтингові. Сьогодні ж їхній основний вид діяльності – плести. Плести інтриги, плітки, критикувати теперішню владу. Яскравий представник цього виду – заступник колишнього міського голови (от панові Гринчишину, екс-заступнику Романа Заставного, тут напевно «гикнулося» - прим. «ТТ»)
За будь-якої нагоди вони розповідають, які погані та неефективні чиновники. Так і хочеться запитати: “Більше року тому, коли Ви займали таку високу посаду, будучи чиновником, щось було по-іншому”?
Павуки мають вибіркову пам’ять – вони забувають недоліки своєї роботи та добре пам’ятають власні перемоги. А ще в них загострюються приступи мудрості. Вони радять, як потрібно робити правильно, хоча не пояснюють, чому вони самі так не робили (те, що це «каміння» в бік колишніх керівників Тернополя, напевне, всім зрозуміло – прим. «ТТ»)
На цьому етапі павуки роблять все, щоб не зникнути з медіа-ефіру та повернутись до влади – знову стати мурахами.

І наприкінці свого «аналітичного есе», Максим Черкашин про всяк випадок зазначає: "Даною заміткою не хотів нікого образити чи принизити. Це лише власні роздуми, щоб краще зрозуміти, що відбувається і чого очікувати від політики та політиків".

P.S. А взагалі варто відзначити, що сьогодні в Тернопільській міській раді багато чиновників, які мають потяг до творчої діяльності. Окрім героя цієї публікації, активного блогера, а по сумісництву чиновника Максима Черкашина, культурним напрямком в Тернополі керує відомий бард, поет і письменник, який нещодавно проанонсував завершення чергової книги, Олександр Смик.

Та й не слід забувати, що й сам наш міський голова Сергій Надал є «письменником», який в часі передвиборчої кампанії 2010 року презентував тернополянам книгу, яку кожен бажаючий може і сьогодні купити в магазинах…

"Тернопільський тиждень"

На фото: головний спеціаліст відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міськради Максим Черкашин

alt

Коментарі  

 
-3 #36 обурений 23.01.2012 14:12
а при чому тут фронт змін, не розумію?
Цитувати
 
 
+3 #35 Лікар 23.01.2012 08:31
Прочитав статтю. Прочитав коментарі. Склалось наступне враження - посередній член свободівської команди написав доосить посередній блог. Без фактів та конкретних прізвищ. І це викликало в ТТ та Фронті Змін цілу статтю та, от уже 36 коментар. Діагноз - шановні ТТшники та Фронтовики, чи варта ця тема стількох Ваших ресурсів, чи немає РЕАЛЬНИХ тем для критики? ;-)
Цитувати
 
 
+1 #34 Антон 22.01.2012 22:43
останній коментар в тему стовідсотково, хай то чмирство владне хоч догори дригами ходить. аби тільки не крало і не збагачувало своїписки й кишені,
Цитувати
 
 
-1 #33 Андрон 21.01.2012 14:31
це добре що і Надал і його посіпаки "письменники", най хоч малюють, співають і танцюють, лиш би не обкрадали тернополян
Цитувати
 
 
0 #32 не лузер 20.01.2012 23:59
да, оскільки люблю тут почитати про те, що творить влада в тернополі, дам пораду безкоштовну редакції сайту - поганенько в пошуковиках прописані матеріали і фотки з порталу, нехай ваш адмін над цим попрацює, вам же краще буде...
Цитувати
 
 
0 #31 не лузер 20.01.2012 23:47
ага, а мені тоже сподобався маразм про "мізерність рейтингу" сайту, та для не тупих варто бачити на лічильнику, звідки читачі на сайті в конкретний момент "сидять", скільки відвідувачів буває, щоб зрозуміти, чи сайт читабельний, і до відома - кількість хостів щоденно, крім вихідних, зростає (до речі, а цей лічильник - револвер фіг накрутиш, трафік для нього не купиш, тому й інші сайти його не ставлять, один місцевий тіпа "мега сайт" після тетешників поставив, а десь за місяць зняли від гріха подальше, а наші лічильники лишили (для тих хто розбирається в тонкощах інтернету і не зовсім лох, це багато про що говорить) ніби попробували, а потім зняли від гріха подальше), а на ТТ він стоїть, і за це вже респект редакції, що вони не дурять своїх читачів дутою статистикою. От такий от аналіз, а стосовно "героя" статті, якого особисто не знаю і не чув про нього, скажу так - ще Чехов говорив, що "на Руси ребенка при рождении надобно высечь, при этом приговаривая - не пиши, не пиши, не пиши...."
Цитувати
 
 
0 #30 журналіст 20.01.2012 23:26
прочитав, проаналізував і нерозумію, чого черкашин та іже з ним так вкурвилися, що так в коментах сайт цей обзивають.. Адже на відміну від прислужників надала, редакція дозволяє собі не тільки такий понтовий дрібязок, як максим чи катерина критикувати, вони всю владну верхівку міста нормально й по ділу довбають, до того ж портал не анонімний, кому треба той знає, хто туди пише, і прізвища вони називають, якщо є що назвати і за це я наприклад колег поважаю, що не сц***ать цю примітивну свободівську владу критикувати. а таке як черкашин, то дійсно тільки "між рядками" може писати, але добре що не між ногами. А чого ж той же Черкашин тому ж Гринчишину на сесії міськради це в очі перед журналістами не сказав, а бігає як підстрілений по мерії, або сидить тихо в куточу? Ну це ж правда? а поливати брудом в блогах це низько, до тго ж коли це ще й робити натяками, а не прямо. Так що заткнулися б друзі максима сопіли в свої дирки...
Цитувати
 
 
+1 #29 чиновник 20.01.2012 22:43
а я тут повністю на стороні сайту, бо якщо кожен новоспечений чиновник, який ще абсолютно нічого просто хоч щось незробив, почне показувате яке воно мудре і паплюжити людей, які колись керували містом, то ми так далеко не зайдемо, і правильно що для тих підлиз вказують на їхню гнилу поведінку, ПРАВИЛЬНО, а то де таке є, що б таж керовніца Калуш по мерії ходила як понтова кабацька співачка, а люди, які там роками пропрацювали мали її слухати, бо вона бачте мера називає Сергієм і ногами до нього двері відкриває (ну, раніше відкривала, бо зараз вже її трохи присадили,ганьб а такому керівництву з такими радниками
Цитувати
 
 
+1 #28 неБлогер 20.01.2012 22:13
цит.:
Галина 20.01.2012 15:19
"...у вас и так рейтинг совсем мизерный". 27 комент-ів (це тільки станом на зараз!) по-вашому мізерний рейтинг?? Бред ви мелете, Галино!! лише щоб друга свого Максима відмазати. перекажіть краще,щоб дійсно сміливішим був - не с*яв імена назвати. а то з "заступником колишнього міського голови" М. Черкашин явно облажався :)
Цитувати
 
 
+2 #27 працівник 20.01.2012 18:19
от мені цікаво стало, хто з сам максимових кентів так його обписував, одночасно обливаючи сайт. Бо сам він точно не міг, я його бачив сьогодні кілька разів не в кабінеті, а фотку ви класну для ілюстрації дали, я обреготався, серйозно, д і п в одному шоломі
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.