Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У вихідні в Тернополі від злодіїв потерпів власник автівки. Кримінальна подія сталася близько двадцять другої години вечора. Водій автомобіля ВАЗ-2103 вирішив заправити «Жигулі» пальним на автозаправці на околиці міста. Чоловік злегковажив, залишивши барсетку у салоні. Ситуацією скористався зловмисник, вполювавши 800 гривень, документи на автомобіль та інше. Шофер припустився помилки, не закривши ключем дверний замок. До правоохоронців потерпілий звернувся через півтори години після скоєння крадіжки.
Працівники міліції застерігають водіїв від спритних барсетників. Такого роду злочинці діють професійно, намагаються не попасти в поле зору. Пересуваються автомобілем, скоюючи злочини у місцях, де є значне скупчення людей. Це не тільки автозаправки, а й ринки та автостоянки. Крадіжки барсеток та сумок з автомобілів – поширений серед злочинців. Обдурені потерпілі втрачають значні суми валюти, важливі документи та інші цінності, які залишають у салонах автомобілів.

Як розповіли оперативники, раніше міліціонери задокументували зграю таких злочинців, на рахунку яких було більше трьох десятків крадіжок. Зловмисники діяли чітко та злагоджено, розподіливши між собою ролі та обов’язки. Підшукували матеріально забезпечених жертв. Приглядалися, де саме ті проживають, який спосіб життя ведуть. Вивчали шляхи пересування їхніх автомобілів, місця перебування жертви. Відтак визначали спосіб, час та місце скоєння злочину. За допомогою мобільників та безпровідної мікротелефонної апаратури підтримували постійний зв’язок.

 Коли ви звикли носити у барсетках документи, гроші, мобільний телефон, інші цінні речі, будьте особливо пильні. Усе стається за лічені секунди. Адже надійний спосіб поцупити чужу барсетку – проколоти шину автомобіля або повідомити водієві про пошкодження його авто. Потерпілий, почувши таке, виходить із салону і легковажно не зачиняє дверей, залишаючи у салоні барсетку. Цим користається спільник шахрая. Проколовши шину, зловмисники змушують водія вовтузитися біля колеса. Потерпілий не помічає, як із салону витягують барсетку або інші цінні речі.
Інший метод, за яким діють барсетники, – просять показати їм дорогу. На подібні благання потерпілі ведуться часто. У момент, коли людина, жестикулюючи, показує, в якому напрямку йти, спільник злодія тягне за ручку барсетки.
Ґарантований спосіб стати жертвою барсетників, завести з ними розмову. Звичайно, ініціативу проявлять бажаючі вас обчистити. Отож, завжди треба насторожено ставитися до того, коли вас хочуть заговорити чи відволікти.
Пам’ятайте, виходячи з машини навіть на хвильку, не можна залишати там барсетку з грішми, одяг, документи та інші цінності. Обов’язково закривайте замки дверей автомобіля, виходячи навіть на кілька секунд, вмикайте сигналізацію та вживайте інших заходів безпеки.
Якщо ви потерпіли від такого злочину, працівники міліції просять не зволікати – терміново телефонувати на номер 102. Саме це допоможе правоохоронцям розкрити злочин по гарячих слідах.
 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.