Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства Тернопільська міська організація політичної партії ”Фронт Змін”  ініціювала проведення круглого столу „Актуальні проблеми житлово-комунального господарства”, який відбувся 17 березня. Учасниками заходу стали керівники комунальних підприємств міста, депутати Тернопільської міської ради від ”Фронту Змін”, представники міської влади, а також журналісти місцевих та всеукраїнських ЗМІ.

За переконанням депутатів міськради від ”Фронту Змін”, житлово-комунальна сфера міста потребує реформування, а не звичайного підняття тарифних ставок.

”Спостерігаючи за діями центральних органів влади, окремими діями місцевих органів, в Україні вцілому та у Тернополі зокрема, немає привабливої перспективи розвитку житлово-комунального господарства. Ця галузь сьогодні перебуває у критичному стані: ми використовуємо ресурси, закладені ще у Радянському Союзі, маємо практично зношений житловий фонд, а зношеність комунікаційних мереж становить 50%”, — висловив свою думку голова депутатської групи у міській раді від ”Фронту Змін” Петро Гринчишин.

На жаль, держава планує вирішувати проблеми галузі за рахунок громадян, тобто за рахунок збільшення тарифів на водопостачання та водовідведення, електроенергію, газ. ”Коли встановлюються тарифи на послуги комунальних підприємств, використовується механізм громадських слухань та обговорень. А коли збільшують ціни на газ та електроенергію — це робиться кулуарно, органом, створеним Верховною Радою. Участі громадян у цьому процесі абсолютно жодної”, — зауважив Петро Гринчишин.

Тиждень тому Президент заявив, що у бюджеті України є вільні кошти – 718 млн гривень, який він готовий віддати на розвиток регіонів. Депутати від "Фронту Змін” спонукають керівників Тернополя звернутися до Кабінету Міністрів, в обласну держадміністрацію, Верховну Раду пролобіювати це питання, щоб частина так званих вільних коштів, потрапила у Тернопіль. „Якщо нам вдасться залучити частину цих коштів — це буде хороший внесок у розвиток житлово-комунального господарства міста, яке сьогодні вкрай потребує фінансування”, — сказав Петро Гринчишин. — Адже, для прикладу, на капітальний ремонт житлового фонду у Тернополі закладено всього лише 6 млн гривень, значних капіталовкладень потребують і житлово-комунальні підприємства. Кошти, закладені у бюджет міста, не співрозмірні з витратами, які сьогодні потребує галузь”.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.