Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Адміністрація Тернопільського медичного університету та увесь викладацькій склад вузу обурений статтею, яка минулого тижня вийшла в одній із тернопільських газет. Про це на засіданні прес-клубу заявив декан іноземних студентів медуніверситету Михайло Корда. На його думку, якби подібний факт мав місце у будь-якій цивілізованій країні світу, то це видання і його редактор, були б негайно покарані за розпалювання національної ненависті.

– Ви, напевне, пам’ятаєте, що сталося у Польщі, коли якийсь кореспондент дозволив собі образити українку і як це одразу відобразилось на його репутації, який шум піднявся у Польщі і його змусили вибачитися негайно. Якщо таке стається у західних країнах, на такі події відбувається негайна реакція, – сказав пан Михайло.
Щодо фактів, котрі наведені у публікації, то їх декан називає неправдивими.
– Наші студенти не були задіяні ні в бійці, яка описується у даній статті,  ні у тих якихось брудних натяках і фактах, що там наведені. Начебто у 2000 році відбулося якесь зґвалтування. Такого не було зафіксовано ні у нас, ні в міліції. Це є повний наклеп і брехня, – наголосив представник вузу.
Брехливою назвав Михайло Корда і інформацію щодо не толерантного ставлення іноземних студентів до жінок у пологовому будинку. Адже до породіль їх допускають тільки під наглядом викладачів. Неправдою є і те, що викладачі беруть гроші у іноземців за екзамени та заліки.
У вузі в останні роки було зафіксовано лише два факти, коли викладачі скаржились на іноземців.
– Це була студентка з Нігерії, котра образила викладача на кафедрі психіатрії і була негайно виключена на другий день з університету. Дівчина образила викладача, наголошую, а не викладачку. І ще один був випадок, коли студент з Гани доволі некоректно висловився стосовно викладача, ще раз наголошую викладача, а не викладачку. Він отримав догану. У разі повторної – буде виключений з університету. Ми не допускаємо жодного неправильного відношення до викладачів, – запевнив декан іноземних студентів.
Сьогодні в медичному університеті навчається понад тисячу іноземних студентів з 60 країн світу. В тому числі, біля двохсот осіб із Сполучених Штатів Америки, Канади і європейських країн. Дана наклепницька стаття у бульварній газетці, за словами Михайла Корди, нанесла шкоду репутації вузу.

Темношкірі студенти висунули свої вимоги. Їх образили в саме серце

У Тернопільському прес-клубі сьогодні був ажіотаж. Такої кількості журналістів та інших зацікавлених не було тут з часів останніх місцевих виборів. Чергове засідання стосувалось публікації у «Новій Тернопільській газеті», яка викликала неабиякий резонанс не лише на теренах України.

Іноземні студенти, які прийшли сьогодні на зустріч із місцевою владою, правоохоронцями і представниками засобів масової інформації не приховували свого занепокоєння ситуацією, що склалась.

– Я говорю від імені всіх іноземців і дякую вам, що ви дозволили нам сидіти на цих стільцях і говорити про те, як нас образили через публікацію. Нас образили у саме серце. У нас багато претензій немає. Ми хочемо, щоб газета вибачилась перед нами на головній сторінці, а правоохоронці і прокуратура за законом притягнула до відповідальності керівника видання, – повідомив студент 4 курсу технічного університету Мартін Маєне.

За його словами, після публікації у газеті життя іноземців кардинально змінилось. У них було чимало друзів серед тернополян, а сьогодні їхні батьки забороняють їм спілкуватися з іноземними студентами навіть по телефону.

Студент 2 курсу технічного університету Іван Тчіломбго з Конго не уявляє, що аналогічні публікації можуть мати місце у 21 столітті.

– Ми хочемо, щоб газета вибачилась перед нами і щоб держава більше такого не допускала. Якщо ви не будете докладати зусиль, щоб це не повторилось, то завтра це повториться, бо у Тернополі є така проблема. Я не можу говорити про всю Україну. Але тут у вашій країні нас мало. Але ми хочемо вашої підтримки, щоб ви дивились на нас добре, бо ми люди, але не тварини, – сказав іноземець.

Представники медичного університету теж наполягали на розумінні з боку тернополян.

– Ми приїхали сюди вчитися і ми не мавпи, щоб показувати нас так у газеті. Ми люди, які приїхали сюди вчитися і чому так поводяться з нами?  Це дуже погано, що зробила ця газета і ми повинні щось зробити з цією газетою, –  запропонував керівник іракського земляцтва у Тернополі Алі.

Про те, що прояви расизму у Тернополі є непоодиноким явищем повідомив президент асоціації усіх нігерійських студентів, котрі навчаються у місцевих вузах, Бабор. Але вперше іноземців зобразили мавпами.

– Це найгірша річ, яка тільки може бути. Ми всі люди і немає значення хто гірший – чорні чи білі. До нас повинні відноситися однаково. Є багато речей, які б ми зробили щоби перебороти ситуацію, яка склалась. Ми би хотіли дати лідерам Тернопільщини шанс зробити з цим щось. До нас з Києва дзвонить багато правозахисних організацій і пропонують допомогу. Але ми не хотіли б заходити так далеко. Ми хочемо, щоб на Тернопільщині самі відреагували на те, що сталося, – сказав Бабор.

Зараз у Тернополі іноземні студенти збирають підписи під петицією, яку адресують місцевій владі. Перша вимога – змусити газету вибачитися на першій сторінці за публікацію і у майбутньому більше не допускати подібного. Друга вимога – редактор цієї газети або офіційна особа, котра має відношення до матеріалу, має понести адекватне покарання за образу чорної раси, арабського товариства і людства в цілому. У разі, якщо ці вимоги будуть виконані, іноземці обіцяють більше не вдаватися до жодних дій.

 

Коментарі  

 
+2 #1 Вfhyfr 31.01.2012 19:27
Цим "професорам" доляри і евро затулили і сонце,і рідну маму...Газета написала правду, так думає близько 90 відсотків тернополян!!! Краще біду зупинити ще за порогом,допоки не зайшла в хату- чи нам чекати щоб спалили пів Тернополя, як в Парижі,чи Лондоні???
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.