Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про ситуацію, яка склалася в парку Відродження в обласному центрі, ми писали ще два місяці назад тут.

Тернополяни, котрі відвідують каплицю в парку Національного Відродження, повинні знати, що цей “храм” не визнає жодна з офіційних конфесій.

Встановити біля каплиці інформаційну площину з попередженням про це пропонує міському голові громадська рада з питань духовності та моралі.

Пропозицію підтримали на засіданні ради, яке відбулося 17 березня. “За” проголосувала більшість. Всі присутні зійшлися на думці, що інформація-попередження повинна бути об'єктивною, не провокаційною та не містити образ. Необхідність такої інформаційної площини, а це може бути рекламна тумба, сітілайт чи таблиця, викликана скаргами тернополян до членів громадської ради. Тернополяни неодноразово були свідками, як жителі нашого міста відвідують цю споруду як звичайний храм. Хоча релігійну будівлю, яка розташована в парку, не визнає жодна конфесія чи релігійна громада України.

Ходити чи не ходити туди - вирішувати самим людям. Сказати : “Не йдіть туди” ми не можемо, як і не можемо засуджувати тих, хто відвідує це місце. Проте ми зобов'язані надати людям інформацію і про споруду, і про людей, які там збираються, - пояснює ініціатор встановлення інформаційної площини, заступник голови громадської ради Андрій Шкула.  - Так, ці люди мають свою віру. Але що це за віра? Офіційно ж не визначено, на яких засадах вона стоїть, чи християнські канони сповідує. А тому людина повинна знати, куди вона йде.

На наступному засіданні громадської ради її члени затвердять остаточне звернення до мера, який розгляне пропозицію та озвучить своє рішення, - повідомляє ”20 хвилин”

Пропонуємо ознайомитися з текстом попереджувального напису. Усіх, хто має пропозиції щодо змін до нього, просимо писати пропозиції в обговоренні до статті. Попередньо текст-звернення звучить так: “Шановні тернополяни! Міська рада повідомляє, що “храм”, розташований у парку Національного Відродження, збудований без будь-яких дозволів на захопленій парковій землі. Його парафіяни, які називають себе християнами, не визнані жодною конфесією чи релігійною общиною України”.

Нагадаємо, невідома релігійна громада декілька років тому назвала місце біля джерела в парку Національного Відродження - святим. Відтоді там почали проводити служіння та паралельно забудовати місцину довкола. Станом на сьогодні під забудову релігійна громада взяла більше 3 сотих паркової землі. Владі та правоохоронцям не вдалось їх звідти виселити законними шляхами чи силою. Тривають суди.

Коментарі  

 
+2 #2 Ufi 21.03.2011 16:23
Від кого ви чекайте милості - від митаря?
Він зібрав з тих штундів гроші і нехай собі там далі будують:)!!!
Цитувати
 
 
+2 #1 Тернополянка 21.03.2011 07:00
Хто нагліший, вибачте за відвертість, той і правий. "Невизнані" тихо і нагло будують, тихо і нагло захоплюють парк. А влада оголошення розвішує. Смішно. Такого бардаку нема ніде. надал, ти ж податківець. Що твоя контора робить за непослух? Тільки не прикидайс Божим ягням.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.