Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Останнім часом у соціальних мережах Інтернету почали гуляти віршики: “Спасибі львівському народу за нашу... “Свободу”...”. Недрукована у повному обсязі рима відобразила розчарування, яке викликало у багатьох галичан панування представників Всеукраїнського об’єднання “Свобода” в органах місцевої влади у західних областях України.

Людина може пробачити політикам чимало: брехню (який політик не бреше під час виборів?), кричуще невігластво, непрофесіоналізм. Та сучасна молодь, яка не знає “принад” радянського тоталітаризму, не хоче допускати будь-яких, навіть незначних, проявів утисків особистої свободи людини. Бо в цивілізованих країнах, на які зараз рівняються чимало представників молоді, суспільство воліє жити за правилом “Держава – для людини”, а не “Держава – понад усе”. Та й людям мого віку якось не кортить повертатися у часи, коли “керівна сила суспільства” – КПРС – диктувала не лише умови проживання у тоталітарній імперії, а й “повчала” громадян, кого з митців слід любити, кого - зневажати, як ставитися до релігії, яку літературу читати. Іноді здається, що ці часи почали повертатися...
Перший “дзвіночок” пролунав, коли представниця “Свободи” у дитячому садочку почала вчити, як українці мають називати своїх дітей. Хіба такі повчання це не грубе втручання в особисте життя людини?
Саме “свободівці” ініціювали прийняття Львівською міськрадою положення про обмеження продажу алкоголю, дію якого нещодавно призупинив Галицький районний суд. Мені згадалися часи “великого реформатора” Горбачова, який також встановив свого часу обмеження продажу алкоголю у тодішньому СРСР. Різниця лише в тому, що Горбачов дозволив продавати алкоголь з 14-ї години, а “свободівці” - з 12-ї. А якщо я суботнього дня вирішив випити пляшку пива о пів на дванадцяту? Чому маю питати на це дозволу у хлопців зі “Свободи”, які (не раз переконувався особисто) далеко не активісти товариств тверезості? Свою ініціативу ці борці з алкоголізмом пояснюють тим, що уранці пиво можуть купити роботяги з заводів чи, боронь Боже, школярі. Та чому б “свободівцям” не пригадати наслідки горбачовської антиалкогольної кампанії? Тоді оковиту почали продавати бабці у брамах, таксисти, навіть міліціонери. Самогоноваріння тоді досягло нечуваних масштабів.
Чи не варто “свободівцям”, які непримиренно борються за здоров’я нації, краще пильнувати за вже чинним законодавством? Наприклад, за дотриманням заборони продажу алкоголю поблизу установ освіти, заборони продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім... Якби ці закони виконувалися, жодних додаткових обмежень не знадобилося б.
Ще «просунутішими» у рятуванні моральних цнот народу виявилися “свободівці” з Івано-Франківської облради. Вони ухвалили постанову, що в області в неділю та на свята ринкам працювати не годиться. “Ця заборона правильна, – підтримав ініціативу івано-франківських побратимів депутат Львівської міськради від “Свободи” Руслан Кошулинський. – Згідно з релігійними віруваннями, ринки не повинні торгувати в неділю...”. Отож, за логікою “Свободи”, порядний громадянин України обов’язково має бути християнином. Бо тим же юдеям, скажімо, релігія забороняє займатися ґешефтом та справами в суботу. Ну а атеїстам, мабуть, у “свободівській” Україні взагалі немає місця. Ось тільки забули “свободівці” від влади, що ті ж галичани-християни тяжко працюють протягом тижня. І піти на ринок на закупи можуть дозволити собі хіба що в суботу чи неділю. А чи йти перед тим у церкву, чи – одразу на ринок... Хіба це влада має вирішувати?

Невідомо, які ще заборони ініціює “Свобода” у регіонах, де стала правлячою силою. Припускаю, що якби її лідер став президентом України, всі сили СБУ та міліції кинули б на викорінення тих, хто дозволяє собі мислити не так, як цього вимагає правляча політична сила. Назвала дитину “Машею”? – висилка з країни за 24 години. Не пішов у неділю до церкви? П’ять років ув’язнення. Не дотримуєш посту? У неділю працював? Тридцять діб громадських робіт... Смієтеся? Як би пізніше не плакали...

«Високий замок»

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.