Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Чутки про відключення води поширюють навмисно, припускають у «Тернопільводоканалі»

Чутки і паніку викликали аварії на підстанціях КП «Тернопільводоканал». Люди досі говорять в соцмережах і коментарях про повне відключення води у Тернополі. Телефони у водоканалі розриваються, а мешканці міста масово запасаються водою. Чи є підстави для паніки розповів «Погляду» директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма.

За словами чоловіка, аварії дійсно були сьогодні вранці, спричинило їх аварійне припинення подачі електроенергії.

- Була припинена подача електроенергії на два водозабори, Івачівський і Тернопільський. Відключення електроенергії, яке відбулось вночі,  тернополяни майже не відчули, Івачівський водозабір подає воду опосередковано, через станцію третього підйому. Що стосується водозабору в Тернополі, то аварія, яка мала місце вночі, далась взнаки ще вдень,- повідомив Володимир Кузьма.

За його словами, також призупинилось подача енергії на каналізаційно-очисні споруди. Струму не було більше години. З’явилась загроза загибелі біологічної очистки, але електрики швидко спрацювали і обійшлось без таких наслідків.

- Тернополяни відчули проблему, яка сталася  повторно на Тернопільському водозаборі, коли там другий раз пропало світло. Туди поїхала бригада, яка зробила підключення по тимчасовій схемі. В час десь від 9.30 до 10.45 насосна станція припинила свою роботу і не подавала воду у Центр та на Новий світ. Вода в мережі залишалась, тому просто тернополяни отримували воду з пониженим тиском, – розповідає пан Кузьма, – З 11 години станція працювала у нормальному режимі. Коли відновили подачу електрики по постійній схемі, то ще на кілька хвилин припинили подачу з тернопільського водозабору, але це було не відчутно для тернополян. З 11 години всі станції працюють у звичайному режимі.

Володимир Кузьма повідомив, через чутки про повне припинення подачі води, близько 14.00 почався масовий розбір води. Очевидно – люди робили запаси, побоюючись відключення. У диспетчерів водоканалу обривались лінії – дзвонили тернополяни і питали про те, чи правдиві чутки про воду.

- Передумов, щоб казати, що в місті не буде води – нема.  Якщо буде надійне електропостачання, проблем не має бути, – запевняє Володимир Кузьма.

Водоканалівці припускають, що чутки про аварії поширюють навмисно, вони дуже дестабілізують роботу системи. Буває, що проблеми починаються тоді, коли всі тернополяни одночасно інтенсивно розбирають воду.

- Вдень в нас була ще одна аварія, яка стала наслідком попередніх. В центрі міста, на вулиці Замковій, тимчасово від системи відключали ряд будинків, але і ту аварію ліквідували. На даний момент всі будинки Тернополя мають бути з водою, – запевняє Володимир Кузьма.

P.S. З усього вищесказаного "ТТ" дуже здивувала і насторожила фраза пана Кузьми, який не перший рік очолює КП "Тернопільводоканал" - "Водоканалівці припускають, що чутки про аварії поширюють навмисно, вони дуже дестабілізують роботу системи.  Буває, що проблеми починаються тоді, коли всі тернополяни одночасно інтенсивно розбирають воду."

Але ж чомусь не виникають проблеми двічі на рік в той період, коли тернополяни навіть не масово, а тотально запасаються водою перед плановими промиваннями водогінних мереж? І це також робиться протягом одного дня. Щось тут, нам здається, пан Кузьма не те сказав. Чи не так? Або перестрахувався. Адже тепер, якщо не дай Боже, звісно, щось таки та станеться, то водоканалівці матимуть змогу "кивати" - та то ЗМІ спровокували паніку і тому й виникли проблеми....

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.