Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Згідно нового закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності та вдосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності», який набрав чинності з 19 січня 2012 року, в рази збільшилися штрафи за порушення при виконанні будівельних робіт. Про це  “Номер один” повідомив начальник Інспекції державно-будівельного контролю у Тернопільській області Юрій Олійник.

Інспекція держархбудконтролю, скажімо, притягає до відповідальності фізичну особу за такі правопорушення, як виконання будівельних робіт без повідомлення про початок виконання зазначених робіт, і ця відповідальність складає від 4250 грн. до 5950 грн. Це дуже великий розмір штрафу, якщо порівнювати з тим, яким він був до початку 2012  року (від 170 до 850 грн.). Натоміть виконання будівельних робіт без реєстрації декларації про початок виконання зазначених робіт, а також наведення недостовірних даних у такій декларації вчинені щодо об’єктів першої категорії складності (приватні будинки) тягне за собою накладення штрафу від 5950 до 6800 грн. Зі збільшення складності категорії в арифметичні прогресії збільшується розмір штрафу. Так, для об’єктів II-ї категорії він складає 6800-8500 грн., III-ї – 8500-10200 грн. Якщо ж брати до уваги, що правопорушення вчинили підприємства, установи і організацій, тобто суб’єкти господарювання, які є юридичними особами, а також суб’єкт господарювання-фізична особа, які прирівняні до юридичних осіб, то вони притягуються до відповідальності так: I-ша категорія складності - 19314, II-га – 38628 грн, III-тя – 96570, IV-та – 397010 грн., V-та – майже мільйон гривень (965700 грн.).

- Можете собі уявити, - зазначив Юрій Олійник, - яка це велика відповідальність. І якщо на сьогоднішній день притягнути до відповідальності підприємство по V-й категорії, яке виконує роботи без дозвільних документів, чи експлуатує об’єкт без прийняття в експлуатацію, то повірте мені, я не знаю чи на Тернопільщині такі підприємства зможуть у подальшому втриматися на плаву. Тому звертаюся до всіх осіб, які займаються будівництвом, щоб вони не зволікали і перед тим як починали будівельні чи навіть підготовчі роботи, отримали відповідні дозволи, процедура отримання яких нині значно спрощена.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.