Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Міський голова Сергій Надал та пайовики Щепановського зустрілися з інвестором, який займеться добудовою незавершених об’єктів, та обговорили подальші дії.

Підприємство «Будова-Захід» стане виконавцем робіт щодо будівництва окремих незавершених об’єктів Щепановського.

До кінця цього тижня, за згоди дольовиків саме на співпрацю з цим підприємством, планують підписати угоди з тими кооперативами, в яких є стовідсоткова проплата. Окремо говоритимуть про умови з дольовиками, які заплатили частину коштів. Попередні суми внесків їм врахують обов’язково.

Об’єкти, на які готова практично вся документація, розташовані на вулицях Тарнавського, Головацького, С. Бандери. Після підписання договорів «Будова-Захід» зможе взятися за них уже з березня цього року.

«Це складні об’єкти – тут найбільша кількість дольовиків і боргів на мільйони. За спільної співпраці їх можна буде витягнути, – вважає керівник ТзОВ «Будова-Захід» Андрій Стоцький. - Ми готові до перемовин і з іншими дольовиками, але вони обрали свій шлях. Є об’єкти, які не мають суб’єкта перемовин – ідуть суди тощо. Ми намагаємося будувати в максимально стислі терміни. Працюємо наступним чином: беремо земельну ділянку, гасимо усі обов’язкові платежі і в правовому полі починаємо будувати – з оформленням всіх документів, перерахуванням коштів через фінустанови».

 При укладанні угод окремо підписуватимуть умови роботи та зобов’язання з кооперативом і окремо з кожною фізичною особою, виходячи з тих умов, які вона мала з попереднім забудовником.

«Сьогодні пайовики повинні визначитись, з ким вони хочуть працювати. Але якого інвестора вони не вибрали б, я по кожному об’єкту говоритиму з ними окремо, адже у всіх різна ситуація. Ми визначимо графік зустрічей, під час яких обумовимо кроки, які повинна зробити кожна зі сторін. Окремо проговоримо, яке сприяння має зробити міська рада, щоб не було перепон ні в дозвільних документах, ні в земельних питаннях, ні в будь-чому іншому. Ми даємо людям можливість самим вибирати, хто має добудовувати їхні об’єкти. Кооператив визначається, що має зробити він, міська рада і забудовник окремо визначаються, які зобов’язання мають вони. І тоді ми спільно несемо відповідальність за інвестора і за свої дії», - зазначив міський голова Сергій Надал.

Таким чином міська рада виділятиме земельні ділянки, аби компенсувати вклади будівельника, і прийматиме рішення, щоб звести до мінімуму оплату відсотків до бюджету з будівництва на розвиток інфраструктури, забезпечить максимально швидке надання будівельних умов по спрощеній процедурі. Від забудовника, якому нададуть земельну ділянку, відповідно вимагатимуть гарантії щодо виконання своїх зобов’язань.

Фінансова сторона питання стосуватиметься роботи з фондами фінансування будівництва. Тобто сплачувати гроші дольовики будуть виключно через банк – наразі «Будова-захід» має договори з банками «Львів» та «Райффайзен Банк Аваль» і погоджується на контроль з боку кооперативів чи фізичних осіб щодо цільового використання коштів. Це, за словами забудовника, дає можливість будувати ритмічно – згідно з фінансуванням і графіком.

 

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...