Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Ще у листопаді минулого року «Тернопільський тиждень» оприлюднив інформацію, яку ми отримали з власних джерел про те, що директор ВПУ №4 Роман Півторак був затриманий за хабарництво у статті Хабарників затримують чи не щодня. Але їх не меншає ..Але тоді якимось чином, скоріше за все, пану Півтораку, син якого, Святослав, є головним редактором газети «Тернопіль вечірній» (і який також мав проблеми з законом, працюючи ще директор кінотеатру «Перемога»), спрву пр. хабарництво вдалося замяти. І от днями знову поширилася інформація про затримання Романа Півторака.

Як стало відомо журналістам  “Номер один” , 20 лютого, у понеділок, у власному кабінеті був затриманий із хабаром директор Тернопільського вищого професійного училища №4 ім. М. Паращука Роман Півторак. Мовляв, його у наручниках доставили у міську прокуратуру давати свідчення, а двері кабінету  опечатали.

Натомість наступного дня, у вівторок зранку, Роман Євстахович був присутнім на екзамені з референтської справи. Тим не менше, пан директор погодився прокоментувати інцидент

– Дійсно, 20 лютого у нашому навчальному закладі побували працівники УБОЗу, які вивчали питання щодо дачі та отримання хабара працівниками навчального закладу. За підозрою оперативників УБОЗу, група викладачів отримала тисячу гривень хабара за… диплом, – обережно підбираючи слова, почав розмову Роман Півторак. – Прокуратура Тернополя провела перевірку і станом на 21 лютого жодних обвинувачень нікому не пред’явлено. Оскільки самого факту вимоги та отримання хабара не було!

За словами директора, винуватцем події став один з учнів (у ВПУ-4 вчаться учні та студенти), такий собі Ф., який у січні не з’явився на державно-підсумкову атестацію, відтак не міг отримати диплома про закінчення училища: «Юнак ніби запропонував зробити благодійний внесок на потреби навчального закладу, щоб йому пришвидшили здачу кваліфікаційної атестації. Згідно з законодавством, він має право написати заяву та здати екзамен через півроку. Але Ф. запропонував  зробити благодійний внесок – 1 тис. грн. Виправдовуючись, хлопець пояснив, що замість екзамену потрапив … у загс. Навіть прикріпив до заяви про здачу іспиту запрошення у відділ реєстрації»

Відтак, стверджує пан Півторак, дирекція пішла йому назустріч і минулого четверга, 16 лютого, він склав кваліфікаційну атестацію.

– Закладу гроші потрібні, адже заборгованість за газ за січень-лютий становіть понад 300 тис. грн., – визнає директор і додає: – Ми зараз шукаємо шляхи залучення в тому числі коштів батьків та студентів, щоб погасити борги.

Роман Євстахович визнає: через пережитий стрес не спав усю ніч, не міг зрозуміти, що штовхнуло доволі посереднього учня «накапати» в УБОЗ?

– Цю тисячу благодійницьких коштів він передавав у присутності п’яти працівників навчального закладу, які перебували у кабінеті. Відтак навіть гіпотетично не зрозуміло, невже хтось би взяв хабар у присутності стількох свідків? Адже це були заступник директора, викладачі, майстри, – зазначив керівник училища.

– Не секрет, що ви прибічник Станіслава Ніколаєнка, лідера партії «Справедливість», тож Ви не пов’язуєте своє затримання з політикою, – питаю.

– Однозначно заявляю: я вважаю це початком політичних репресій. Відомо, що я буду балотуватись по одному з мажоритарних округів до Верховної Ради. Крім того, я балотуватимусь по загальнопартійному списку. Я цього не приховую. По-друге, наше училище – найкращий навчальний заклад України. Це не просто слова. Минулого року закладу присвоїли звання «Флагман освіти України», а диплом вручив профільний міністр. Іншого пояснення просто немає! – переконує Роман Півторак. –  Через мої руки проходять мільйони, щороку училище заробляє 2 млн. грн. Помножте на 15 (стільки років перебуває на посаді Роман Євстахович – авт.). Це 30 млн. грн., які можна було б по-різному використовувати. І ніхто жодного разу не запідозрив мене в якихось недобрих речах. Зрештою, тисяча гривень – не ті гроші, щоб я втратив свою гідність і честь, – зазначив директор.

Вже прощаючись із керівником, поцікавилась, чи отримає учень Ф. диплом про освіту? «Як я казав, у минулий четвер він здавав кваліфікаційну атестацію. Але такий порядок: має бути наказ про створення комісії і про здачу екзамену. Після екзамену комісія повинна представити на затвердження директору протокол атестації. Такого протоколу поки що я не бачив. Я сьогодні не можу провести службову перевірку, оскільки заступник директора (а ці питання перебувають в його компетенції) зараз у відрядженні в Києві. Якщо належним чином оформлені документи, за якими Ф. здав екзамен, безумовно, незалежно ні від чого він отримає документ про освіту».

Ще більш стримано прокоментував ситуацію прокурор Тернополя Сергій Банах: «Ніяких спецзаходів до директора училища не застосовували, жодного тиску чи протиправних дій. Пану Півтораку запропонували приїхати та дати свідчення слідчому міської прокуратури, і він погодився».

Наразі триває перевірка, вже за результатами якої буде вирішено питання щодо порушення кримінальної справи.

А справа обіцяє бути резонансною, запевнили журналістів  поінформовані джерела.

 

 

Коментарі  

 
+6 #9 маріна 04.05.2012 11:51
:-| чо всі гонять на Півторака, і 4 училище? це взагалі класний навчальний заклад, прекрасні вчителі, затишний колектив, а щодо дисципліни,то мені дуже подобається, такими і повинні бути навчальні заклади і за це велике дякую директору. я, наприклад, гарно вчилася і нікому ніяких за 3 роки взятків не давала, а хто пасе задніх і хоче хороших оцінок, той і проти директора,учили ща. ТВПУ ім.М.Паращука- зразкове училище!!!!!!!! !!!!!!!
Цитувати
 
 
-1 #8 журавка 09.03.2012 15:40
були часи грошовиті в генерала півторака природним даром володіє цей занадто хитрий ділок бо власноруч поцупити 20 тисяч з сейфа а потім колектив звинувачувати то було круто цікаво з ким поділився чи не з панянкою ...
Цитувати
 
 
0 #7 Іван 07.03.2012 01:05
Я Вчився в тому училещі,і про нього нажаль гарних спогадів майже немає, через стрижку мене позбавив степендії на місяць, коли я йшов по коридору він мене зупинив,запхав руку в кишеню і витягнув з відти мобільний, і знову те саме забрали степендію, в училещі всі його бояться як вогню,він не леше учнів виганяє, без певних серйозних причин,але й майстрів так помалу почне перти, він там як "Король звірів" а те що він брав хабарі так то правда,мій одногрупник колишній Заворотний Іван заплатив 300 доларів щоб поступити,хоч я теж поступав платив гроші,але вже не йому!
Цитувати
 
 
0 #6 незабудка 06.03.2012 20:58
гм...графа і генерала вже має а от народного ще ні то як же гроші не шукати вітчизняні можна в юних чад поцупити в кишенях ах як поспішили пани з убозу ще трішки і під час вступу можна було на американських попутати бо в приймальній досвідчені ст...и сидятьі таксу диктують.
Цитувати
 
 
-1 #5 незабудка 06.03.2012 16:53
гроші великий політик півторак здобував навіть на лотерейках з голими попами та цицями які поширював серед учнів воістину творча особистість 2 грн штука і 2000 в кишені мигом а як вступна кампанія то мінімум триста американських з учня косив то як не бути графом чи генералом а може й народним ...
Цитувати
 
 
+6 #4 Білий воїн 22.02.2012 14:23
Оба на!!! На манєжє – одні і тє жє! Невже знову не посадять?сума справді якась мізерна.Але рано чи пізно «упакують» його обов’язково, не зважаючи на «підтримку» з міліції і брата-суддю. До того ж це у них схоже сімейне, бо синок цього директора ( нині надалівський редактор)пару років тому теж загримів з директора кінотеатру Перемога саме за хабар.у Тернополі слова хабар і Півторак скоро стануть синонімами. Хто сумнівається – може задати в Гуглі ці 2 слова на пошук. Багато цікавого, особливо в коментарях до текстів, там і про порядки у «взірцевому» училищі є. До речі щось у статті арифметика не сходиться – то пан директор розказує що училище мільйони заробляє, то навіть за газ бідоськам нема чим платити.
Давно так не сміялися і коли читали про політичні репресії.Проти кого??? Проти представника партії з нульовим рейтингом, який на місцевих виборах і одного процента не набрав??? А тепер він по мажоритарці буде балотуватися у ВР??? Манія величі з галюцинаціями або блеф для лохів
Цитувати
 
 
+4 #3 журналіст2 22.02.2012 14:12
та вони звісно що ніхто,це просто газета з усього робить щось щоб хоч якось вберегти тираж.традиційний хід місцевої преси
Цитувати
 
 
+4 #2 журналіст 22.02.2012 13:47
для чого газеті номер один перекручувати простий факт отримання хабара і переводити в площину політики, не розумію. Та хто такі півтораки в тернополі, щоб з них робити жертв якихось політичних інтриг
Цитувати
 
 
+5 #1 Знаючий 22.02.2012 13:35
по ньому давно тюряга плаче
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.