Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

А Сергій Надал і Ольга Похиляк далі розказують і обіцяють …

Через реорганізацію Інформаційно-методичного центру близько трьох десятків тернополян можуть залишитись без роботи

16 лютого ц.р. депутати Тернопільської міської ради погодили проект рішення про реорганізацію Інформаційно-методичного центру освіти. Він перетвориться на Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій і моніторингу. Під словом «реорганізація» криється неприємний для працівників структури факт: 50-60% колективу центру залишаться без роботи.

Керівник міської освіти стверджує, що в ІМЦ немає фахівців високої кваліфікації

Про реорганізацію Інформаційно-методичного центру освіти керівники колективу структури почули з уст начальника управління Ольги Похиляк 8 лютого 2012 року. Цього ж дня директору центру Любові Соболяк та головному бухгалтеру Оксані Лещишин чиновниця сказала написати заяви на звільнення протягом двох днів. Така звістка приголомшила працівників центру.  Дізнавшись про наміри управління ліквідувати структуру, її працівники звернулися за заступництвом до міського голови. Під час особистого прийому у мера працівники комунальної установи навели факти, які підтверджували ефективність їхньої роботи. До того ж напередодні директор центру Любов Соболяк провела усі заходи по оптимізації витрат, а кошти, передбачені місцевим бюджетом на 2012 рік, повністю покривали витрати на діяльність установи. Під час зустрічі, яка відбулася 10 лютого, мер Сергій Надал пообіцяв, що дане питання не виноситиметься на розгляд сесії. Натомість на засідання виконавчого комітету 15 лютого було заплановано розгляд звіту про діяльність структури. Через події, які відбувалися навколо центру, у її керівника різко погіршився стан здоров'я. У важкому стані її було доправлено в лікарню. Як результат, розгляд звіту так і не відбувся. Після цього на наступний день, 16 лютого, питання реорганізації центру виноситься на розгляд сесії додатковим. Ситуація доволі серйозна, адже вирішується доля колективу, в якому працюють понад три десятки тернополян, серед яких близько 20-ти кваліфікованих методистів. Втім, начальник управління освіти знайшла аргументи, аби переконати депутатів міської ради у доцільності реорганізації. Щоправда, чиновниця упустила той факт, що реорганізація передбачає звільнення 50-60% колективу. Натомість вона пообіцяла, що усі працівники Інформаційно-методичного центру будуть працевлаштовані в інших освітніх закладах міста.

– Далеко не всі залишаться працювати в Інформаційно-методичному центрі, тому що буде змінено структуру. Повинна бути створена психолого-медико-педагогічна консультація. Там будуть працювати спеціалісти відповідного профілю. Це і психологи, і логопеди, і дефектологи. Хочу наголосити, що лексичне значення слова «методист» –  це вчитель вчителів. Це має бути мозковий центр, мають бути методисти – спеціалісти високої кваліфікації. На сьогоднішній день там працюють спеціалісти і першої, і другої категорій. Коли їм не було де працевлаштуватись, їх направляли в Інформаційно-методичний центр. Тому реорганізація є нагальною потребою, яку ми повинні сьогодні вирішити, – пояснила чиновниця від освіти.

Освітяни підтримують колег, а мерія мовчить

У недоцільності реорганізації Інформаційно-методичного центру переконаний не тільки колектив структури, а й інші дотичні до освіти персони. Не підтримувати дану реорганізацію закликав своїх колег депутат Олег Вітвіцький. За його словами, через неможливість висловити свою думку на комісії, де вирішували дане питання, працівниця Інформаційно-методичного центру потрапила в лікарню у критичному стані.

– Я пропоную заради того, щоби не вносити черговий раз певні непорозуміння в плані організації діяльності комунальних підприємств, в тому числі і в освітній сфері, це питання не підтримувати. За моєю оцінкою, Інформаційно-методичний центр до того часу працював доволі ефективно. Власне саме у плані патріотичного виховання школярів нашого міста. Тому прошу не підтримувати дане питання до остаточного врегулювання ситуації із колективом, – запропонував депутат.

Аргументи Олега Вітвіцького не переконали 35 депутатів, хоча подібну позицію щодо ефективної роботи центру висловило й управління освіти ОДА. На звернення колективу структура ОДА надіслала на адресу міського голови та міського управління освіти лист з наступним текстом: "Багаторічна співпраця управління освіти і науки ОДА та обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти з ІМЦ м. Тернополя в питаннях аналітичної діяльності та досліджень якості освіти, пошуку та роботи з розвитку творчих і обдарованих учнів та вчителів, запровадження інноваційних педагогічних технологій у навчально-виховний процес дає підстави стверджувати про визнання центру як однієї з кращих методичних установ і закладу післядипломної освіти в нашому краї. Тому ми не бачимо підстав та необхідності його реорганізації, а також звільняти Соболяк Л.Є. з посади керівника Інформаційно-методичного центру. Адже це досвідчений, знаний серед колег в області й поважний в управлінні освіти ОДА фахівець".

Аналогічну позицію висловив і директор інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Буган. На його думку, на даний час працівники центру в повному обсязі виконують покладені на них завдання.

– На основі аналізу багаторічних досліджень якості освіти, роботи з обдарованими вчителями та учнями можна стверджувати, що ІМЦ освіти є одним з кращих  у системі закладів післядипломної освіти. Згідно з положенням про міський методичний кабінет, центр очолює директор, який призначається на посаду та звільняється з посади засновником за погодженням з відповідним інститутом післядипломної освіти. Адміністрація інституту не бачить підстав ставити питання про звільнення Любові Соболяк з посади директора, – зазначив пан Юрій.

Але, як бачимо, фахівців-професіоналів у Тернопільській міській раді не хочуть слухати, або ж керівник міської освіти так все припіднесла, що народні обранці на її гарні слова й повелися. Але чи не варто депутатам задуматись, бо щось вже дуже багато довкола імені Ольги Похиляк останнім часом відбувається конфліктів…

Сергій Надал, міський голова Тернополя:

- На момент моєї зустрічі з працівниками центру питання про реорганізацію закладу не було у порядку денному. Насправді питання реорганізації Інформаційно-методичного центру постало ще рік тому. Відтак ще в 2011 році управління освіти розпочало вивчати шляхи підвищення ефективності діяльності та вдосконалення організаційної форми роботи центру. Питання обговорювалось на профільній депутатській комісії, на нарадах в управлінні освіти. На превеликий жаль, протягом 2011 року Інформаційно-методичний центр не запропонував якісних нововведень. Відповідно управлінням освіти і науки було підготовлено  проект рішення про реорганізацію центру. Дане питання було додатково включено до  порядку денного чергової сесії, оскільки пройшло погодження на профільних комісіях, було заздалегідь оприлюднене на сайті міської ради, обговорювалось на громадській раді, тобто процедура його розгляду повністю була забезпечена.

Після реорганізації всім працівникам центру буде запропоновано місце роботи в освітній сфері. Не всі продовжать працювати в Інформаційно-методичному центрі.

Запропонована реорганізація передбачає цілий ряд якісних нововведень. Зокрема, заплановано створення психолого-медико-педагогічної консультації, дистанційне навчання, запровадження сучасних методів та технологій у навчальних закладах.

“Номер один”

 

 

 

Коментарі  

 
0 #1 Оля 28.02.2012 00:06
А нафіга їх там стільки? толку з них ніякого! Більшість навіть в школі не працювали!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.